torstai 15. maaliskuuta 2012

Mikä tekee kodin? (Ja asiaa välikamarista.)

Vuokra-asuntoon muuttaminen on opettanut minulle ainakin yhden asian. Olen nimittäin huomannut, että kaksi asiaa ovat hiipineet pikku hiljaa ja täyttäneet asunnon (ja myönnettävä, tehneet kodin). Nimittäin lelut ja langat. Tämäpä onkin saanut miettimään, miten lanka"ongelman" ratkaisisin kotiin palatessani. Mihin ne langat laitetaan? Onko ideoita? Kuvassa alla vuokra-asunnon vaatekomero, jossa ehkä pienoista lanka"ongelmaa". Kuvassa vasemmalta oikealle mm. ompelukone (laatikossa), allekirjoittaneen työkalupakki (josta isäntä vie vasarat hukkaan sen jälkeen kun on ensin hukannut omansa), vahakankaita, askartelutarvikkeita ja sitä lankaa, lankaa ja lankaa.


Meillähän on pirtin (=keittiö ja olohuone) ja salin (=lastenhuoneen) välissä välikamari, joka on ollut aiemmin lähinnä varastona, siis siellä on säilytetty kaiken paperitavaran (=kirjanpidon) lisäksi lehdet, sekalainen määrä vaatteita, tietokonepöytä (johon tietokone ei oikein silti ole eksynyt) ja mm. imuri. Aiemmin ostimme tuohon huoneeseen Ikeasta kaksi tummaa hyllykköä, joihin saikin hyvin tavaraa varastoitua, mutta jotka olivat aika massiivisia. Minua epäilyttivät nuo hyllyt jo ostettaessa, mutta mies halusi tummat. Nyt kun huonetta on purettu ja kaapit siirretty sieltä pois, en halua noita kaappeja enää huoneeseen laittaa, vaan haluan ehdottomasti sisustaa huoneen jotenkin valoisammaksi ja avarammaksi.


Tässäpä teille remonttiraapustus osa x, vähän hahmottamaan millaisesta talosta on kyse. Raapustus on tosin vain osasta taloa ja mittasuhteetkin on kuvassa ei-sinne-päinkään.

No mutta, siis sinne välikamariin takaisin. Välikamarista on jo purettu pois kakluuni ja saatu samalla suoristettua seinistä vähän mutkia pois, ja lisäksi huoneen toiselta seinältä lähtee nyt ikkuna, joka on antanut aiemmin näkymän suoraan eteisen kaapin takaseinään (ja onkin ollut kaapin takana piilossa myös siellä välikamarissa). Jatkossa välikamari on siis ikkunaton huone, ehkä vähän pimeä mutta toivottavasti paremmin järjesteltävissä järkevään käyttöön. Tulevaisuudessa huoneesta saa tarvittaessa lapselle oman huoneen, mutta nyt olen haaveillut siihen jonkinlaista lukunurkkausta tms. Ehkä nojatuoli, joku kiva jalkalamppu ja vaikkapa joku huomattavasti mukavampi kirjahylly? Esimerkiksi tällainen? Tai jokin vanha, puunvärinenkin kävisi, vaikkapa korkea lipastokaappi? Olisiko hyvä olla kuitenkin osa hyllyistä piilossa? Voisiko siihen kirjahyllyyn sitten vaikka laittaa niitä lankoja? Laatikoihin en lankoja ainakaan halua (jos ei joku tee jotain todella hienoa ehdotusta asiasta), koska niitä täytyy sitten penkoa eikä niitä tule käytettyä kun ei tiedä mitä laatikossa on.

Tokihan ne langat saa uudelleenjärjesteltyä myös neulomalla ja virkkaamalla. Sitä meillä onkin tehty viime päivinä... Mattoprojektista lisää myöhemmin.


PS: Kotona tuntuu olevan kaaos, kun mitään ei ole oikein valmiina. Mutta aivan järkeenkäypäähän se oli, että nyt oli vuorossa pesuhuoneen "räjäytys". Siis kun saadaan pesuhuoneessakin lattialämmitys kuntoon, voidaan koko talosta lopullisesti purkaa patterit pois ja päästään tekemään ne muutkin huoneet kokonaan kuntoon. Vaikea levyttää seiniä, jos seinillä roikkuu pattereita...

PPS: Sitä täydellistä (?) neidin neuletakkiohjetta (ja siis kirjaa, jossa se on) postista odotellessa tein 3 minuutin juoksuretken kirjastoon ja mukaan tarttui kasa neulekirjoja pelkän kirjan selkämyksen perusteella. Joukossa yksi varattu ja hartaasti odotettu kirja, Kaikki lähti lapasesta, sekä erittäin positiivisesti yllättänyt Debbie Stollerin Stich'n bitch - Sankarineulojan käsikirja, joka täytyy ehkä hankkia omaan kirjahyllyyn myös. Huomautettakoon lopuksi vielä että kenenkään ei tarvitse luulla että ehtisin lukea noita kirjoja. Mutta ne kuvat!

3 kommenttia:

 1. Laita langat reilusti esille johonkin suureen sievään koriin, joko rottinkiseen tai metallilankaiseen tai virkkaa itse iso kori ;)Pärekorikin olisi ihana, jos sellainen jostain löytyisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis idea, mutta sen pitäis olla sitten niin laakea että siihen ei tarvi laittaa päällekkäin niitä lankoja, jotta se ongelma häviäis että ei tiedä mitä lankoja on varastossa ja mitä ei. Niin ja kun niitä varastoja on aika paljon, niin se laakea kori sitten veiskin koko olohuoneen tilan ;)

   Poista
 2. Monta koria, johon lajittelet aina langat värien mukaan, esim. yhteen koriin valkoiset ja harmaat, toiseen kirkkaat värit, kolmanteen pastellit... :)

  VastaaPoista