lauantai 31. maaliskuuta 2012

(Vähän) edistystä taloprojektissa

Menin eilen paikalliseen rautakauppaan (joka on kylläkin paljon enemmän kuin vain rautakauppa) hakemaan maalia paneeliseinää ja hirren kotelointia varten. Ehkä hieman ihmeissään myyjä minua tutkaili kun esitin että haluaisin maalata paneeliseinää harmaalla läpikuultavalla maalilla ja haluaisin maalin johon voin maalata valkoisella päälle jos en tykkääkkään lopputuloksesta (ei siis käy mikä tahansa vaha tai öljy). Niin että olen ostamassa maalia jonka päälle haluan (ehkä) maalata.

Hieman minua epäilytti(ää) maali, että onkohan se liian tumma. Mutta kamalasti valinnanvaraa ei näissä läpikuultavissa maaleissa harmaan sävyissä ollut, kun omassa mielessäni vielä olin jo rajannut pois ne kaikki siniseen taittavat. Tikkurilan värikartassa suunnilleen se yksi vaihtoehto ja netissä tutkiskelu oli jo aiemmin paljastanut ettei tilanne muittenkaan maalien suhteen juuri parempi ollut. Ja kun laitoin maalikartan tulevan lattialaminaatin ja lattialaatan viereen niin ihan hyvältä se vaikutti. Se mallipalanen näytti jopa paremmalta laminaatin ja laatan vieressä kuin ihan yksistään. Ja paneeliseinälle on kuitenkin tulossa valkoiset keittiön kaapit ja neljä valkoista ovea (kulku eteiseen, välikamariin, vessaan ja pikkukamariin), joten tuskin seinä liian tumma on. Ja maalataan ensin kertaalleen ja mietitään tarviiko seinä vielä toisen kerroksen vai riittäisikö vain yksi kerros maalia.

Eli tällainen harmaa meille nyt on sitten tulossa ja maali on Tikkurilan Paneeli-Ässä. En tullut tarkemmin tutkailleeksi, onko maali himmeä vai puolihimmeä (kiiltävänä sitä ei olisi ollut olemassakaan), mutta eiköhän se nyt meidän seinään sovi. Enkä maltakaan odottaa, että näen miltä seinä näyttää.

Tänne sitä maalia siis on tulossa, paneeliseinään.Kuvista ei ehkä saa ihan samanlaista vaikutelmaa kuin paikan päällä, mutta voin sanoa että näyttää muuten ihanan raikkaalta nyt kotona kun levytetyt seinät ja katto on (pohja)maalattu valkoisella (vertaa torstain kuviin)!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi teille tulee kaunis koti! Näyttää jo nyt ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi jo päiväunet väliin kun mietin tuota paneeliseinän väriä. Mutta jospa siitä hyvä tulis :)

      Poista