torstai 29. maaliskuuta 2012

Valintoja taloprojektissa, osa kolme

Tässäpä kuvia viime päivien pähkäilyistä, aiheena maalit. Kertauksena vielä kerrottakoon ensin, että hirsiseinän on tarkoitus jäädä puun väriseksi ja sitä korkeintaan sävytetään hieman, mikäli seinä vielä pesun jälkeen näyttää todella läikikkäältä kalkkilaastien jäljiltä. Pirtin/olohuoneen levytetyt seinät maalataan valkoisella, samoin kuin katto. Hirsiseinää vastapäätä oleva seinä keittiössä/pirtissä paneloidaan ja nyt pitäisikin siis valita maali paneeliseinälle. Tälle seinälle tulevat siis myös keittiön kaapit (jotka ovat valkoiset). Paneeliseinän maalin lisäksi pitäisi päättää, mitä tehdään katossa olevalle hirrelle/koteloinnille. Siis tosiaan, hirsi joka tuettiin raudalla palvelemaan meitä kantavana rakenteena myös seuraavat vuodet, on nyt saatu koteloitua piiloon.

Kahdessa ensimmäisessä kuvassa näkyy vielä vanhaa laattaa puuhellan yläpuolella. Tähän tulee sitten aikoinaan uusi keittiön välitilan laatta. Ja juuri tuohon kohtaan tulee myös kuparikupu, siis puuhellan yläpuolelle.Puuhellan vasemmalle puolelle tulee sitten induktioliesi ja sähköuuni sekä mikro (ja pari kaappia).


Seuraavassa kuvassa näkyy jo hieman paneeliseinää, jota tulee siis kahdelle seinälle: portaiden alle eteiseen vievälle seinälle......sekä tälle kuvassa perällä näkyvälle seinälle keittiöön. Tässä seuraavassa kuvassa siis näkymä pirtistä olohuoneen puolelta. Kuvassa näkyy vessan ovi ja avoinna oleva ovi vielä pieneen makuuhuoneeseen. Keittiön välitilan kohdalta onkin jo seinää tasoiteltu välitilan laattoja varten.Olen suunnitellut paneeliseinän väriksi jotain läpikuultavaa harmahtavaa maalia, siis niin että puun syyt näkyisivät. Näin ei tulisi talosta liian valkoinen, vaan saataisiin hirsiseinän lisäksi myös vähän jotain muuta kontrastia. Keittiön kaapitkin ovat sitten kuitenkin valkoiset, joten raikkautta ei varmasti hävitetä vaikka harmaa sävy valittaisiinkin. Harmaa maali on vielä valitsematta, mutta jonkinlainen käsitys siitä mielessä jo on. Haluaisin siis harmaan, joka ei ole liian tumma (eikä toisaalta aivan todella vaaleakaan), eikä missään nimessä siniseen taittava. Lämpimään vai kylmään taittava, sitä en ole vielä sen tarkemmin miettinyt. Makuuhuoneesta pilkistävä vaaleanpunainen seinä on aikanaan myös tarkoitus maalata tehosteseinäksi ja harmaan sävyiseksi. Makuuhuoneen seinään tulee sitten varmastikin peittävä harmaa, mutta paneeliseinän sävyyn sopiva. Ei välttämättä saman värinen, vaan ehkä astetta tummempi?

Niin ja entäs sitten tuo katon kotelointi? Olin koko ajan ajatellut että maalataan se katon kanssa samalla valkoisella, mutta nyt mieli alkaa muuttua. Jos se maalataan valkoiseksi, onko se vähän hassun näköinen möykky katossa? Kannattaisiko ehkä ennemminkin maaalata kotelointi samalla harmaalla läpikuultavalla kuin paneeliseinä? Ajatuksena se, että miksi yrittää piilottaa jotain mitä ei piiloon kuitenkaan saa, siis entäpä jos sen sijaan korostettaisiin sitä? Ja sitten taas toisaalta, kun tuohon pienen hirsiseinän sivulle tulee vielä lauta (johon mm. laitetaan pistorasia ja valokatkaisija) ja sen olin kyllä ajatellut maalata valkoiseksi...

12 kommenttia:

 1. Joko olet löytänyt sen astiakaapiston? Minä ehkä maalaisin sen koteloinnin samalla harmaalla ku muut seinät. Se olis kuitenkin sitten jatkumoa seinästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain kaappeja on löytynyt joita voisi harkita, mutta ei sitä josta olisi tullut sellainen olo että "tuo se on!". Lähinnä koko ollut ongelma, eikä haluta myöskään mitään heppoista joka kaatuu kun aivastaa.
   Tavallaanhan siihen ei tule yhtään harmaata seinää koteloinnin jatkoksi (ainut se joka on portaiden alla), pirttiinkin kun tulee valkoinen seinä. Mutta alan kyllä ehkä itsekin kallistua sen harmaan puolelle.

   Poista
 2. Heippa Tiina

  Blogissani sinulle Hyvän mielen haaste =o)

  T Nina

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkin, teidän talosta tulee aivan mielettömän ihana sitten valmiina!!! Ihanan avaralta näyttää noissa kuvissa ja paljas hirsiseinä valkoisten seinien kaverina näyttää varmasti upealta!

  Itse varmaaan maalaisin sen koteloinnin valkoiseksi, kuten katon, mutta ei harmaakaan varmasti huonon vaihtoehto ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos maalaan harmaalla läpikuultavalla niin voin vielä sitten maalata valkoisella peittävällä päälle, toisin päin ei taas onnistu... Näin olen sen järkeillyt ittelleni, että ensin ehkä se harmaa ja jos ei kelpaa ni sitte vielä voi pelastaa tilanteen! :D

   Poista
  2. Niin ja kiitos! :) Avara se onkin, huonekorkeutta on mukavat 2,8 metriä (jos oikeen muistan). Enkä vaihtais pois pirttiä joka on ihanan iso.

   Poista
 4. Ihana projekti teillä. Meillä on mökillä menossa samanlainen. Isonnettiin tulevan olkkari oviaukkoa tupaan. Tarkoitus oli jättää yksi hirsiseinä näkyviin, mutta se oli koolauksen takia höylätty niin rumaksi, että meni levy päälle.
  Tuo ideasi maalata läpikuultavalla harmaalla ensin on hyvä. Sen saa pelastettua valkoisella, kos ei mielytä silmää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Ei ollut teillä mökillä mahdollista että olisi uudestaan vuollut seinän?

   Poista
 5. Piti tulla vastavierailulle ja voi miten kivan blogin löysinkään. Lukijaksi klikattu!:)

  Ihanaa viikonloppua!

  Terkuin Mustikka Ihanasta elämästä

  VastaaPoista
 6. Blogissani on tunnustus sinulle :)!

  VastaaPoista