keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Valintoja taloprojektissa

Tänään kävin taas kurkistelemassa talolla tilannetta. Se mikä nyt mietityttää, on miten yhdistetään vanhaa ja uutta seinää. Ikkunalistat ja kattolistat lähinnä tässä mietinnän alla. Timpuri olisi ehdottomasti sen kannalla, että ikkunoihin sahalta koristeelliset listat, niin kuin on ennen tapana ollut. Ja kattoon pelkkä lauta (peittämään se aukko joka jää katon reunaan kun seinää on purettu hirsiseinän edestä pois). Minua taas ehkä miellyttäisi sinne katonrajaan oikein leveä kattolista ja ikkunoihin vastaavasta laittaisin vain laudat, jotka tahtoisin maalata ikkunoiden mukaan valkoisella. Joka tapauksessa ikkunoiden ympärille on myös laitettava oikein leveät laudat/listat, jotta uretaanit ja muut ikkunoiden reunalla saadaan piiloon. Kattohan meillä on siis valkoinen ja myös levytetyt seinät maalataan valkoiseksi. Hirsiseinä joka jää näkösälle on pirtin päätyseinä, kuvan laitoinkin pari päivää aiemmin.

Tuo minun mielessäni oleva vaihtoehto ei ehkä ole niin vanhaa tyyliä, mutta toisaalta ei kai talosta olekaan tarkoitus tehdä täysin vanhan tyylistä, vaan tyyli tulee olemaan jotakin vanhan ja uuden yhdistelmää. Uusimmassa Avotakassa esitellyssä kodissa oli sattumoisin juuri tuollaiset leveät kattolistat, katsomaan pääsee tästä. Mitäs mieltä olette? Katonrajaan vaatimattomammin lautaa vai isot kattolistat? Hirsiseinälle ikkunoita kehystämään koristeelliset, muotoillut ikkunalistat (vanhaan tyyliin) vai yksinkertaiset valkoiset laudat?

Ai niin ja sieltä Avotakan sivuilta löytyi myös mahdollinen seuraava sormia kutkuttava (ikuisuus)projekti. Veisi valmistuakseen varmasti mennessään sekä hermot että vuosia, mutta kyllähän itse tehdyt pitsiverhot makuuhuoneessa olisivat aika hienot... Katso ohje tästä. Ne matonkuteetkin on vielä hakematta (tänään nautittiin päiväunet kotona), haenko huomenna niiden lisäksi kalalankaakin? Tämän siitä saa kun eksyy tutkimaan internetin ihmeellistä maailmaa. Täydellisiä neuletöitä ei voi vain sivuuttaa...

5 kommenttia:

 1. Tässä sulle muutama linkki josta löytyy kaikenlaista jännää :)

  http://www.tillman.fi/tuotteet/?Tuotenimike=Kattolista&Tuotekoodi=&Paksuus=&Leveys=&Materiaali=&Nayta=10&Hae=Hae

  http://www.metsankylannavetta.fi/

  http://www.antiikkiverstas.com/antiikkiverstas/index.php

  VastaaPoista
 2. Jee Tiina, olet siis pistänyt blogin pystyyn! Täältä uusi lukija ilmoittatuu! :)
  Saako tuorehko kanssabloggaaja heti kysyä, että MITEN olet saanut tuohon blogin nimen taustalle oman kuvan liitettyä? Minen ossaa... :)

  Tsemppiä projektiin! Meilläkin taas kohta jatketaan remppaa lastenhuoneen muodossa..Sitten alkaakin pikkuhiljaa olla kaksi kerrosta valmiina.

  terkuin Anu (sukatonsillamakkaralla.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoasu-välilehdeltä kun klikkaat ylätunnisteen kohdalta "muokkaa" niin siellä on kohta josta pääset lisäämään kuvaa. Onnistuuko? :) Kuvan pikselikoko täytyy sitten etukäteen muokata suunnilleen sopivaksi, sitten kun olet kuvan lisännyt niin sitä ei pysty itse blogissa enää muokkaamaan (tai ainakaan minä en osaa).

   Mukava että liityit mukaan! Täytyypä myös seurata sinun kuulumisia blogin muodossa!

   Poista
  2. No nyt löytyi! Kiitos!

   Kivaa, mutta aikaavievää puuhaa tämä bloggaaminen ;)
   Nähdäänpä taas ihan livenäkin!

   Poista
  3. Joo saa tähän aikaa kulumaan... Ois mukava nähdä, yritetäänpä järjestää!

   Poista