torstai 8. maaliskuuta 2012

Valkoisen sävyjä

Valkoinen on valkoinen, vai onko?


Ainakin jokainen joka on yhtään esimerkiksi maaleja valinnut, tietää että niitä valkoisen sävyjä on kymmeniä. No miten valita oikea, vai onko sillä edes väliä? Minä pidän lämpimän sävyistä ja monesti valkoinen tuntuu aivan vitivalkoiselta ja kylmältä, mutta sitten taas toisaalta se luonnonvalkoinen voi näyttää likaiselta. Tai sitten se vitivalkoinen on niin valkoinen että se sotkeutuu niin äkkiä että se näyttää äkkiä likaiselta (mutta siis ihan toisesta syystä kuin luonnonvalkoinen).

Maalisävylappujen kanssa on kotona kuljettu ja yritetty mallata lappuja kattoon ja seiniin ja huonekaluihin, että minkäs värisiä ne huonekalut ja katot ja seinät meillä nyt oikein ovatkaan. Valkoiset keittiön kaapin rungotkin kun ovat eri väriset kuin valkoiset keittiön kaapin ovet. Seiniin ollaan ajateltu maalarinvalkoista ja kattoon jotakin perusvalkoista (vai menikö se toisin päin?). Keittiökaupassa oven väri näytti vähän vihreään taittavalta, mutta kotona se kyllä näyttää aivan mallikkaalta ja oikein hienolta (ehkä?). Niin ja olen aina kuvitellut että minulla on valkoinen lipasto ja valkoinen peili ja valkoinen vaatekaappi ja valkoinen yöpöytä, mutta kun otin sen yöpöydän oven mukaan keittiökauppaan niin eihän se olekaan valkoinen vaan aivan selvästi vanilja. Vai onko se vaniljakin kuitenkin valkoinen?Torkkupeittoon ostin luonnonvalkoista Nallea Aloeveraa, koska se perinteinen valkoinen näyttää niin loistavan valkoiselta kaupassa (siis minun mielestä liian valkoiselta). No nyt tuo luonnonvalkoinen näyttää minun mielestäni likaiselta. Ainakin jos vertaa pöytään ja lamppuun. Niin ja sitten kun laittaa sohvan päälle sen, niin peitto näyttää vaalealta ja sohva tummalta. Vaikka ei tuo meidän sohva valkoinen taida ollakkaan, vai onko?
Niin, se suuri kysymys. Onko sillä väliä miten paljon valkoista yhdistelee? Huonekalut nyt on ainakin valittava sen mukaan millaisia on saatavilla. Mutta mitenkäs nuo valkoiset ja luonnonvalkoiset noin niinkuin yleensä. Onko tuo torkkupeitto nyt kuitenkin huono idea luonnonvalkoisena... Niin ja mitäs sävyä ostan siihen pitsiverhoon? Kalalanka olis melkein puolet halvempaa luonnonvalkoisena, mutta onko valkoinen sitten kuitenkin parempi? Näyttääkö pitsiverho likaiselta luonnonvalkoisena? Toisaalta, pitsiähän kastellaan kahvissakin että saataisiin sitä värjättyä. Niin ja matonkuteet on nyt ainakin luonnonvalkoiset.


 Niin ja eihän tähän ole absoluuttista oikeaa vastausta. Mutta mitä mieltä olette?

PS: Hyvää (valkoista) naistenpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti