lauantai 17. maaliskuuta 2012

Voiko autossa neuloa?

Niin, siis kaikki intohimoiset neulojathan tietävät (eivätkö tiedäkin?) sen tunteen kun ei halua tai ei voi istua toimettomana, vaan käyttää sen ajan mieluummin neulomiseen tai virkkaamiseen. (Siksiköhän se neulominen onkin niin mukavaa, olenhan ihminen joka ei osaa vain olla.) Minä olen miettinyt paljonkin sitä, voiko autossa neuloa. Meiltä kun lähdetään johonkin autolla, niin matka on yleensä pitkä. Esimerkiksi tunti aikaa istua vänkärin paikalla, voiko siinä siis neuloa?

Ja sitten se toinen kysymys. Voiko kylässä neuloa? Kaikki lähti lapasesta -kirjassa on ihania pohdintoja tai toteamuksia neulomiseen liittyen. Yksi niistä menee näin: "Toisaalta tutut liikeradat eivät vaadi keskittymistä itse työhön, jolloin neuloja pystyy keskittymään keskusteluunkin, toisin kuin monet kanssaeläjät, neulomattomat sellaiset, usein tuntuvat kuvittelevan. Itse asiassa neuloja usein kuuntelee hyvinkin tarkkaan...". Niin, siis se, että minulla on käsityö kädessä, ei tarkoita sitä ettenkö olisi läsnä. Joka kerta kun lähden kyläilemään, mietin sitä samaa asiaa. Voiko kylässä neuloa? Tuntuu vain niin ajan tuhlaukselta istua tekemättä käsillä mitään!

Luulenpa, että minun lisäkseni monet muutkin käsitöiden ystävät potevat samaa ongelmaa kuin minä. Siis niitä käsitöitä, keskeneräisiä ja aloittamattomia projekteja, on vaikka ja kuinka paljon. Neuletöitä on erilaisiin tilanteisiin ja ainakin sitä varten, ettei vai missään tapauksessa pääse kyllästymään (vai miksi niitä pitää niin monta olla kesken yhtä aikaa?). Minullakin on tällä hetkellä (aktiivisesti) kesken ainakin kolme käsityötä. Yksi sellainen, joka vaatii jonkin verran keskittymistä (Pikkuapila), yksi sellainen joka vaatii tilaa ja jota tehdään yleensä illalla kun lapset nukkuvat, koska muuten työ roikkuu lasten käsissä tai lapset roikkuvat työn päällä (siis virkattu matto) ja yksi sellainen joka ei vaadi keskittymistä vaan sopii erityisen hyvin esimerkiksi television katselun seuraksi (se torkkupeitto). Tuo torkkupeitto siis olisikin oikein oivallinen työ tehtäväksi autossa ja kylässä...

PS: Heti kun ehdin, luvassa lisää tarinaa maton virkkaamisesta ja tilannekatsausta remontin keskeltä, sekä laattakuulumisia.

2 kommenttia:

 1. Mä oon kyllä neulonu auton kyydissä (kirjoitin eka, et "ajaessa", mutta ei sentään niin oo tullu vielä tehtyä:D), mutta ainakin itseäni vähän epäilyttää se turvallisuuden kannalta. Ei varmaan oo kovin hyvä juttu, jos neuletyö on kädessä/ sylissä ja airbagit laukeaa yms. Ja toisaalta ei kyllä oo kauheen kiva, jos joku sukkapuikko katoaa auton sisuksiin, joten pyöröpuikot on varmaan paremmat autossa neulomiseen.

  Kylässä oon neulonu aina vähän kyläpaikasta riippuen, oikeastaan ei taida olla sellaista kyläpaikkaa, jossa en viitsisi neuloa, mutta joskus käy niin, ettei ole mitään sopivaa neuletta kesken, ja sitten ei tule otettua neuletta mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä turvallisuutta minäkin olen siinä autossa neulomisessa miettinyt. Ehkäpä virkkuukoukku autoon? :)

   Poista