torstai 12. huhtikuuta 2012

Taloprojekti, osa neljä

Tänään kävin kotona ihailemassa keittiössä valmistuvaa laattalattiaa (jota tehdessä on muuten taas huomattu että vanhan talon remontoinnissa on todellakin haasteita - vai kuka teistä haluaisi päättää laitetaanko laatat suoraan linjaan keittiön kaappien ja niiden takana olevan seinän VAI leivinuunin mukaan, näissä kun on useamman sentin heitto...?!). Kotona piipahtamisen lisäksi kävin kiertelemässä laattaliikkeitä ja miettimässä välitilan laatan hankintaa. Mukana on kulkenut edellisestä laattakauppareissusta asti 10x10 valkoinen karheapintainen laatta ja tämänpäiväisen reissun jälkeen minusta alkaa tuntua siltä että juuri se kassissa kulkenut laatta on päätymässä meidän keittiön välitilaan. Vaikkakin mielessä kävi myös "tiililadonta" 10x30 laatalla, jolloin laatta ikään kuin mukavasti olisi jatkumoa leivinuunista ja sen tiilistä. Sauma-ainetta ei onneksi tarvitse vielä päättää, joten voin vielä arpoa valkoisen ja leivinuunin sävyyn sopivan tummanharmaan sauma-aineen välillä. Mutta voitte kenties kuvitella laatat tähän leivinuunin taustaa vasten, puuhellan päälle.Lisäksi kävin vähän katselemassa tapetteja, vaikkakin olen jo aiemmin päättänyt että (ainakaan vielä) meillä ei tapetoida, vaan pelkästään maalataan kipsiseinät. No mutta, joku vinkkasi blogissaan Boråsin ihanista uusista vintagetapeteista (ANTEEKSI, en muista kuka se oli, koska olen lukenut muutamana viime iltana niin monta blogipostausta) ja siitä se idea sitten lähti. Nimittäin ajattelin että jos laitettaisiin meidän välikamariin (siihen josta ikkuna on nyt katoamassa) yksi tehosteseinä harmaalla ja siihen päälle boordi. Muut seinät sitten (maalarin)valkoisella. Tässä pari vaihtoehtoa, kaikissa kuvissa oikealla puolella Boråsin vintagemalliston boordia, maaleina vasemmalla puolella kuvaa Tikkurilan

uni


ajopuu

kalsiitti


Mainittakoon vielä että viimeisen kuvan boordit ovat yhtenäistä boordia kokonaisuudessaan, kun taas kolmen ensimmäisen kuvan boordissa on reikiä, eli maali näkyisi sitten myös boordin läpi/takaa (ja kuvan (viti)valkoista ei luonnollisestikaan ole itse boordissa). Niin ja suunnittelin boordia suurin piirtein keskelle seinää tai vähän alemmaksi, ei esimerkiksi katon tai lattian rajaan.

8 kommenttia:

 1. Oi mikä boordi olisi ihana pystysuoraankin raidaksi asennettuna, kiitos vinkistä kipitän heti tutkimaan tarkemmin.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tsekata tuolta Boråsin nettisivuilta se esittelykirjanen noista Vintage-tapeteista! Siellä oli juuri laitettu tuota myös pystyyn ja hyvältä näytti myös se :)

   Poista
 2. Tuo Ajopuun sävy on aikasta keltainen vaikka näyttää siinä pienellä mallilapulla ihan muulta. Me nimittäin maalattiin sillä sävyllä seinään metri kertaa metri läiskä ja vaihtoehtona oli tikkurilan shaali niin päädyttii shaali sävyyn. Oli se niin keltainen ainakin mun silmään se ajopuu, mutta kannattaa kokeilla siis ennen kuin päättää nimittäin sitä ajoin tässä takaa:). Mulla ei nyt oikein luista tää kirjoitus siis. ihana tuo boordi, en ole ennen nähnytkään :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuen talon aiemmista värityksistä, minä kammoksun nyt kaikkea joka vähänkään vivahtaa violettiin minun silmissäni ja mietin jo tuota Ajopuutakin että se mielestäni näyttää jossain valossa violettiin vivahtavalta. Jos esimerkiksi vertaa tuohon uneen. Ja tuo shaali on mielestäni vielä selkeämmin sinne violettiin vivahtava. Että ehkä se keltaisuus ei sitten minun korvaan kuulosta niin pahalta :) On tosiaan tulossa vain yhdelle seinälle, joten se on sitten helppo maalata uusiksi vaikka heti, jos ei sävy miellytä silmää! Ja täytyy nyt vertailla noita vielä kotona lattian väriin, ja tuohon boordiin! :)

   Poista
 3. Tumma laatta lattiassa on kyllä tosi hyvännäköistä! Onko teillä muuten minkälainen valmistumis(/muutto)aikataulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykästyttiin siihen jo edellisen talon aikoihin. Näkyyhän siinä kaikki roiskeet mutta minä ainakin haluan että on keittiön lattia puhdas niin onpahan helppo pitää puhtaana kun näkee heti sotkut ;) Yritetään nyt vauhdittaa tätä projektia niin että päästäis toukokuun puolessa välissä suurin piirtein muuttamaan takas kotiin (koska silloin alkaa muiden töiden takia noin 1-1,5 kuukauden tauko remontoinnissa ainakin miehen osalta). Tarkoitus ois että saatais siihen mennessä suurin piirtein kaikki paitsi lastenhuone valmiiksi (jota ei ole vielä edes aloitettu koska siellä on nyt kaikki meidän tavarat, huonekalut jne), eristettäis se huone muusta talosta täysin ja tehtäis se sitten kesän aikana.

   Poista
 4. Heippa! Vastavierailulla täällä ihailemassa! Ihana vanha talo teillä. Tsemppiä vaan kovasti remppahommiin.

  Leppoisaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olis ajatellut että näiden kuvien perusteella vielä voi nähdä meidän talon ihanuutta! Mutta ihana se on :)

   Mukavia viikonloppuja teillekin!

   Poista