maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kummityttöjen ruokalaput

Marimekon vahakangasta jäi vielä yli essujen tekemisen jälkeen ja projektina on siitä asti ollut käyttää loppu kangas ruokalappujen tekemiseen. Ensimmäisen sainkin jo aiemmin valmiiksi ja kiikutin kummitytölle, kaksi muuta kappaletta ovat odottaneet valmiiksi leikattuina hetkeä, jolloin kukaan lapsukaisista ei olisi pöydän alla painamassa ompelukoneen paininjalkaa kaverina. Ompelukoneen käyttö nimittäin on hieman haastavaa näiden lapsukaisten kanssa.

Nyt sain sitten vihdoin ommeltua ruokalaput valmiiksi ja vain kerran oli neiti pöydän alla painamassa äidille vähän lisää vauhtia. Ompelukoneen sain maaliskuussa syntymäpäivälahjaksi, enkä vielä ole kamalan paljon ehtinyt laitteeseen tutustua. Ompelukoneen käyttö on muutenkin jäänyt vähemmälle (sitten yläasteen), joten pientä tutustumista ja alkukankeutta on ehkä vielä havaittavissa. Haastavinta oli tässä ehdottomasti saada kanttinauha kaartumaan nätisti niskaan tulevissa "tiukoissa kaarteissa". Pienelle perfektionistille sisälläni on vaikea saada tyytyväinen olo mutta olen yrittänyt vakuutella itselleni että jostakin on aloitettava ja harjoittelu tekee (sitten ajallaan) mestarin. Lopputulos on kai nyt kuitenkin käyttökelpoista ja se lienee pääasia!

Eli tässä niitä nyt sitten on, uudelle kummitytölle yksi ja omalle tytölle yksi (ja kolmas kummityttö on jo niin iso ettei enää ruokalappua tarvitsekaan). Kankaana siis Marimekon Puutarhurin parhaat -vahakangas ja kanttinauhoina essuista tuttuja vihreää ja vaaleanpunaista. Ruokalapuissa on taskut ja kiinnitystä varten ompelin vielä tarranauhan palaset ruokalappujen yläreunaan.

PS: Seuraava projekti ompelukoneen ääressä lienee uusi koiran peti uudelle tulevalle perheenjäsenelle. Ihanaa!

6 kommenttia:

 1. Ihania lappuja :). Tuleeko teille koira? Minkäslainen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkällisen pohdinnan ja harkinnan jälkeen ollaan päädytty taas samaan ratkaisuun kuin neljä vuotta sitten - meille tulee dalmatiankoira!

   Poista
  2. Oi nehän on niin söpösiä ja ihania :)!

   Poista
  3. No ei pelkästään, myös älykkäitä, ovelia ja tarvittaessa ilkikurisiakin. Mutta ilmeisesti lähtemätön osa meidän perhettä :)

   Poista
 2. Vähänkö nää on ihania! Tekis itelläki mieli tehä tälläsiä pienemmille tehtyjä käsitöitä...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ei oo nyt ajankohtaista niin tee varastoon :D Mulla ois ainakin nyt tuhat ja sata ideaa muttei läheskään tarpeeksi aikaa toteuttaa ne. Ois pitäny alottaa jo ennen lapsia ;D

   Poista