tiistai 17. heinäkuuta 2012

(Melkein) valmis talo: wc

Hitaasti - mutta varmasti - lupaan esitellä valmistuvaa remonttia. Esittely aloitettakoon nyt talon pienestä vessasta, joka sijaitsee siis keskellä taloa ja johon astutaan suoraan pirtistä (tai keittiöstä).

Suurimpina muutoksina tähän vessaan: 1) lavuaarin paikka vaihdettiin ja 2) saatiin vessaan kaappi ja laatikot. Harmillisesti ennen-kuvaa ei ole olemassa, mutta kerrottakoon että ennen tässä vessassa ei ollut lainkaan säilytystilaa.Niin ja tottahan toki myös pinnat ovat uusia, ja itse asiassa kaksi seinääkin on rakennettu uusiksi ja ehkä vähän jopa samalla siirretty. Siis, uusi laattalattia (ennen pyökkilaminaatti) ja uudet kipsiseinät (ennen vaaleanruskeaa laattaa suoraan 80-luvulta). Seinien värinä Tikkurilan Piazza, joka ehkä on jotain harmaan, ruskean ja valkoisen väliltä.

Vessan sisustuksen idea lähti oivalluksesta. Keittiön tasosta jäi altaan kohdalta iso hukkapalanen massiivista tasoa ja siispä päätettiin tilata laatikosto jonka päälle taso sopii. Ja laatikoston viereen kaappi. Altaan etsintä oli hieman haasteellista, kun kriteereinä oli että allas tulee tason päälle ja altaan syvyys täytyy olla sopivan pieni vain reilut 30 senttiä syvän tason päälle. Melko haasteellisen etsinnän päätteeksi löytyi Svedbergin allas jonka talon molemmat sukupuolet hyväksyivät heti.


Allas on tarpeeksi leveä ja syvä, jotta pienten peppujen peseminenkin onnistuu vaivattomasti ja toisaalta altaan pohja ei ole täysin suora, jolloin lika ei jää pohjalle pinttymään. Niin ja altaan taakse laitettiin laattaa, kun sitä sopivasti keittiöstä jäi yli. Näin ei haittaa vaikka pienet kädet hieman vettä roiskivat...

Pieni tämä vessa on edelleen ja tästä syystä esimerkiksi käsipyyhkeiden paikat päätettiin laittaa kahteen riviin - alas lapsille ja ylös aikuisille.


Mitäs sitten vielä puuttuu? Kaapin ja laatikoiden vedinten kanssa halusin hieman leikitellä. Isännän mukaan tuli hankittua tikkarit (eikä niitä ilmeisesti paikalleen saada ilman pientä keskustelua).
Tällä hetkellä ehkä yksi elämää suuremmista kysymyksistä meidän perheessä on se, millainen lamppu vessaan peilin päälle sopisi. Kenen lie suunnittelu- tai toteutusvirhe, mutta lampun paikka ei ole keskellä peiliä (ja ensimmäisestä kuvasta tarkkasilmäiset ehkä huomasivat että myöskään kattolamppu ei ole keskellä kattoa...). No, lamppu ei saisi olla liian iso. Yhden lampun jo ostin, mutta se taitaa jäädä kaappiin pölyttymään, ei kelpaa oikein emännälle eikä isännällekään.8 kommenttia:

 1. Mä en tajua kuka laittaa laminaattia vessaan. Vaikka kuinka oisi suihkuton vessa, niin yök. Sellaisten kyläpaikkojen vessat haisee melkein aina pissalle. Tosi raikas toteutus. Hommaa joku pieni kristallikruunu tai muu sisustuslamppu. Sellaiset on kivoja vessassa. Varsinkin kun teillä on peili seinällä sellaisen kaapin sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on siis hakusessa seinälle tuleva lamppu, onko sellaisiakin kristalliversioina? :)

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalta. Meillä yläkerran vessaan olis myös tarkoitus laittaa keittiön altaan kohdalta ylijäänyttä massiivitammea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Täytyy sitten vaan muistaa öljytä tuota tasoa... :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää :).. Ja aivan ihana tuo oven nuppi!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköistä, ja ihanan paljon säilytystilaa:)Mäkin pääsen vähän remontoimaan, kun muutan syyskuun alussa isompaan asuntoon:) Tosin vain seinien maalausta ja uutta listoitusta. Tekisi mieli vaihtaa keittiön kaappien ovet, siinä on ne halvimmat mahdolliset valkoiset ovet, joitta on puiset kahvat ja punainen rima oven alareunassa... Mutta saapa nähdä raskiiko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä säilytystila tuntuu nyt aivan ruhtinaalliselta entiseen verrattuna! Ne valkoiset ovet on toisaalta hyvin neutraalit. Entä jos vaihtaisit ne kahvat? Ja voiko sen riman maalata? :)

   Poista
  2. Kahvojen vaihtoa olenkin jo vähän suunnitellut, en vaan vielä ole keksinyt minkälaiset laittaisin tilalle. Pitää katsella, voisiko ne rimat tosiaan maalata valkoiseksi. Haluaisin kiiltävät valkoiset ovet, mutta toisaalta jos laitan ne, menee myös taso vaihtoon... Jotenkin ne puuosat särkee silmää, tuovat vissiin liikaa mieleen jotku opiskelija-asunnot:D

   Poista