keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Viirinauhaa

Nurmikko on leikattu (jo kaksi kertaa!), terassi siivottu ja kaiteitakin tehty, sauna on valmis ja paljon muutakin sisällä talossa valmistunut. Neidin 1-vuotissyntymäpäivien kunniaksi tein koristeeksi viirinauhaa.

Hain kangaskaupasta vihreän ja vaaleanpunaisen sävyisiä ruutu- ja pallokuosisia sekä yksivärisiä kankaanpaloja ja leikkelin ja piirtelin itse piirtämälläni paperimallilla viiriin paloja (lyhyt sivu noin 15cm ja pitkät sivut 21cm). Saumavaroja jätin lisäksi noin puoli senttiä. Ompelin kaksi kankaanpalaa oikeat puolet vastakkain pitkiltä sivulta kiinni (yläreuna jäi auki), käänsin oikein päin, silitin suoraksi ja ompelin vinonauhan väliin kiinni. Palasten väliin jätin noin 10 cm välit.

Toisesta viirinauhasta tuli varmaan noin kolme metriä pitkä, toinen taisi venähtää ehkä vajaan viiden metrin mittaiseksi.
PS: Ei meidän remontti valmis ole, ei vielä...

6 kommenttia:

 1. Kivannäköistä tuo viirinauha. Itsekin pohdiskelin tekeväni sellaista synttärikoristeeksi, mutta päädyinkin paperiseen pallonauhaan, kun ei ollut kankaita juuri sillä hetkellä, jolla olisin halunnut alkaa työhön :)

  Kivannäköistä teillä muutenkin! Ihanat hirsiseinät! :)

  VastaaPoista
 2. Oho, onpa siellä jo valmiin näköistä. Tuollaiset pitkän pitkät viirinauhat tuovat juhlan tuntua ihan erilailla kuin lyhyet. On ollut ajatuksena tehdä, mutta sille tasolle se on jäänyt =)

  VastaaPoista
 3. Ihanat viirinauhat! Kankaiset onkin kestävät. Itse olen ostanut jo aikoja sitten erilaisia papereita ja tarkoitus olisi niistä leikellä viirejä...

  VastaaPoista
 4. Minäkin ensin mietin serviettien taittelua viirinauhaksi, mutta tämä on nyt sitten ihan pestävää (ja kestävää) mallia. Koristaa luultavasti lastenhuonetta, kunhan se valmistuu. Lastenhuonekin on pirtin/keittiön kanssa samaa kokoluokkaa joten ihan lyhyet nauhat ei oikein yllä sielläkään mihinkään :) Suosittelen kyllä näitä ompeluhommia, yhdessä illassa ja aamussa tuli valmista!

  VastaaPoista
 5. Tosi hienot nauhat tuli! Teehän postausta varsinaisista 1- vee kemuistakin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa nyt jäädä tähän, olen vielä ainakin pyrkinyt pysymään aiheessa - siis itse tekemisessä :) Plus kuvaus jäi synttäreillä vähemmälle kun meitä oli vain 1/2 vanhemmista kotona.

   Poista