sunnuntai 12. elokuuta 2012

Hiljaa hyvää tulee?

Sain neidin neuletakin valmiiksi jo huhtikuussa, päättelytkin tein. Ja NYT vihdoin sain sen kasteltua, annettua asettua mittoihinsa ja ommeltua napin.

Neuletakki on tehty Therese Chynowethin ohjeella nimeltä Raglan Cardigan (kirjasta 60 quick baby knits), jonka ravelryn tiedot löytyvät täältä. Lankana minulla oli Cascade Yarnsin Cascade 220, sävy natural/luonnonvalkoinen (8010). Lanka on siis 100 % perulaista villaa ja menekki tähän neuletakkiin hieman vajaa 2 vyyhtiä (190 grammaa). Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin mitään Cascade Yarnsin lankaa ja täytyy sanoa että ainakin tähän lankaan ihastuin täysin.


Meidän neidin neuletakki on kokoa 18 kuukautta ja onkin vielä hieman reilun kokoinen neidille, joka on nyt vuoden ja kaksi kuukautta. Mutta talven mittaan varmasti oikea koko ja nyt jo voi ottaa käyttöön. Hihan ainaoikein-resorin päättelin tarkoituksella niin, että sitä voi käyttää joko suorana tai käännettynä. Ja napille ompelin vastaparin nappilistan taakse, josko pysyisi nätimpänä.

Etukäteen olin jo tietoinen siitä, että haasteita tekemisessä mitä ilmeisemmin tulisi, niin pitkä lista (sivu) muutoksia ohjeeseen oli netistä ladattavissa ja näiden ohjeen korjausten lisäksi kritiikkiä oli jo aiemmin tullut (paljon) kavennuksista. Ja totta, neuleen yläosassa kavennukset sovelsin minäkin itse, ohjeen mukaan kun ne eivät menneet (mielestäni) mitenkään järkevästi. Vaikka pidin muuten takin neulomisesta ja lopputuloskin on juuri sitä mitä halusin, en silti tiedä tekisinkö toista samanlaista (sen verran paljon kavennusten soveltaminen ärsytti).

Malli tuntui olevan jokseenkin tyytyväinen takkiinsa ja tapansa mukaan liikkui erittäin vikkelästi kuvattaessa. Kaksi onnistunutta otosta kuitenkin sain!Raglan cardigan for my daughter is finally finished! You can find ravelry details here. I will defenately use Cascade Yarns again after this first time experiment!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti