torstai 23. elokuuta 2012

(Melkein) valmis talo: keittiö

Aloitetaan sillä, miltä meidän keittiö näytti ennen. Muutimme taloon kesällä 2010 ja nämä kuvat on otettu pari kuukautta muuton jälkeen, elokuussa. Siis melkein tarkalleen kaksi vuotta sitten.Ja entäs nyt? Koska nyt ei kuvata myyntitarkoituksessa eikä sisustuslehden sivuille, päätin esitellä keittiön sellaisena kuin se on. En siis siivonnut pois näkyviltä pöydälle käytännöllisyyssyistä sijoitettuja kuppeja ja kippoja tai pesuaineita, en myöskään magneetteja ja lasten taideteoksia jääkaapin ovesta. Tältä meidän ennen kaikkea käytännöllisemmäksi haluttu keittiö nyt oikeasti näyttää.
Harmillisesti minulla ei ole keittiöstä ennen-kuvaa, josta näkyisi keittiö yhdestä kuvasta kokonaisuudessaan. Pienuudesta huolimatta keittiö nimittäin näyttää nyt huomattavasti avarammalta kuin ennen, ihan jo siitä syystä että eri elementtien (mm. jääkaapin ja hellan) paikkoja on vaihdettu. En ole ainut joka on tätä mieltä, vaan lähes jokainen meillä ennen ja jälkeen remontin käynyt on todennut saman asian.

No sitten yksityiskohtiin. Välitilan laatat ovat kiiltäväpintaiset valkoiset laatat (koko 10 x 30cm) ja saumaus myös valkoisella. Ensimmäisessä kuvassa valaistus on huono ja jälkimmäinen kuva näyttääkin paremmin, miltä laatoitus ja saumat todellisuudessa näyttävät. Idea tiililadontaan lähti siis tuosta meidän leivinuunista, joka näkyy myös jälkimmäisessä kuvassa.Kaapinovet ylhäällä ja laatikostot alhaalla ovat myös valkoiset, samoin kuin keittiön kaapistojen rungot. Ovissa ja isommissa laatikoissa on urat pystyssä ja vaakassa, pienimmät halusin sileäpintaisiksi (koska en halunnut pelkkää pystysuoraa viivaa laatikon molemmille sivuille, pieniin laatikoihin kun urattua kuvioa ei olisi enempää mahtunut). Nuppivetimet on tilattu erikseen Ikeasta, tätä vedintä kun et irrallisena Ikeasta hyllystä löydä vaan ainoastaan heidän kalusteistaan. Tasot ovat massiivipuuta, eurooppalaista (vaaleaa) pähkinää ja kodinkoneet meillä on rosteripintaisia. Välitilan valaistus keittiön vasemmalla puolella on ledinauhaa, oikealla puolella on vain sievän pienen huomaamattoman (mutta sopivan tehokkaan!) ulosvedettävän liesituulettimen valo.Yksityiskohdista voisin kertoa paljon enemmänkin, niitä kun keittiötä suunniteltaessa ja tehdessä on mietitty välillä melko paljonkin. Halusin esimerkiksi ehdottomasti tiskialtaan, joka on tarpeeksi syvä ja jossa on kaksi isoa allasta ja sen lisäksi vielä laskutasoa. Pöytätasoa (jota voi käyttää) on nyt varmasti puolet enemmän kuin ennen. Laatikot meillä otettiin kaikki hidastimilla jotta ei tarvitse pelätä laatikoiden paukuttelua, keittiön seinän takana kun on makuuhuone. Ja pidän siitä, että roskakorit ja muut lajittelulaatikot ovat laatikossa, jonka saa kokonaisuudessaan vedettyä ulos rungosta. Ei enää roskakaapin siivoamisia!

Sanottakoon vielä, että vanhaa taloa remontoidessa on aina tietyt rajoitteet. Seiniä voi toki räjäytellä ja rakentaa vaikka lisäsiipiä, mutta jos ei tehdä niin suuria muutoksia (joita meilläkin jopa on jossain vaiheessa harkittu), on tyydyttävä niihin mahdollisuuksiin jotka ovat olemassa. Meidän keittiö oli pieni ja on edelleen pieni. Säilytystilaa keittiössä ei vieläkään ole juuri lainkaan, siis naurettavan vähän. Mutta nyt saan tavarat mahtumaan kaappeihin niin, että myös löydän ne sieltä (toisin kuin ennen). Apupöydän rullilla aion vielä hankkia puuhellan sivulle, esimerkiksi jonkun tällaisen.

Nyt keittiö on kuitenkin mielestäni edellistä toimivampi (ja kaunis!) ratkaisu. Vieläkään minulla ei ole sitä saarreketta josta olen haaveillut, mutta nyt olen melkoisen tyytyväinen keittiööni ja siellä toimiminen on suhteellisen sujuvaa, jopa pieneksi keittiöksi.

PS: Myös lasten keittiö oli sopivan siisti kuvattavaksi (ja tähän paikalle siis tulee joskus se apupöytä).

7 kommenttia:

 1. Vau, onpa kaunis keittiö ja muutos alkuperäiseen on valtava! Kyllä tuolla kelpaa kokkailla! Onnea uuteen keittiöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin saanut nauttia tästä keittiöstä jo kolmisen kuukautta, en ole vain ehtinyt aiemmin jakaa sitä teidän kanssa... :)

   Poista
 2. Keittiöstä tuli kyllä tosi ihana:) Pienemmässä keittiössä ei tarvitse käyttää aikaa puolelta toiselle ravaamiseen, vaan kaikki on muutaman askelen päässä toisistaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokkaiksi/toimiviksihan näitä I- tai rinnakkaiskeittiötä usein sanotaankin ;) Ehkä silti tulen aina kaipaamaan hieman enemmän (kaappi)tilaa. Mutta kaikkeahan ei voi saada!

   Poista
 3. On tosi hieno muutos. Tiili käy ihanasti valkoiseen. Toi puuliesi on aika luksus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä voidaan kokkailla tai keitellä kahvit myös sähkökatkojen aikaan :)

   Poista
 4. Aivan upea keittiön muodonmuutos! Valoisuus on ihana asia :))

  Sulle on muuten blogissani tunnustus :)

  VastaaPoista