torstai 16. elokuuta 2012

Neidin uusi neuletakki (osa kaksi)

Sain myös tämän neidin uuden (kesäisemmän) neuletakin valmiiksi jo joitakin päiviä sitten, mutten ole ehtinyt ottaa takista kuvia aiemmin. Vielä riittää lämpimiä päiviä mutta kun ilma hieman viilenee, on tämä varmasti oiva lisä neidin vaatekaappiin.

Tämä neuletakki on neulottu Dropsin ohjeella (BabyDROPS 19-18 ja ohje löytyy täältä), lankana Dropsin Baby Alpaca Silk (70% alpakkaa ja 30% silkkiä), värinä hento vaaleanpunainen (3125). Lankaa meni hitusen enemmän kuin kaksi kerää, siis noin 105 grammaa. Puikkojen koko 2,5 ja neuletakin koko 12/18 kk. Kookospähkinänapit Lumoavasta langasta.

Pidin tämän neuletakin tekemisestä, vaikka keskittymistä se jonkin verran vaati. Valkoisen neuletakin tapaan myös tämä neulottiin alhaalta helmasta ylöspäin yhtenä kappaleena. Yläosan palmikoita aloittaessani purin työtä noin sentin verran kun tajusin että jos olisin aloittanut kavennukset kädenteitä varten noin kaksi kierrosta aiemmin olisin saanut yläosan palmikot täsmäämään reunan palmikon kanssa. Lopputuloksessa ne siis täsmäävät (enkä oikeastaan edes tiedä miten kavennukset lopussa olisi järkevä tehdä elleivät palmikot täsmäisi). Muuten ohje oli oikein kattava ja työ eteni sujuvasti. Lopputulos on mieleinen ja juuri sopiva neidille.

Kuvat mannekiinin kanssa tuovat ehkä langan oikean värin paremmin esiin, aiemmat kuvat kun on otettu illan hämyssä.

Sleeveless cardigan for my daughter ready. You can find ravelry details here. Lovely outcome with a lovely pattern! And what a model!

2 kommenttia: