torstai 9. elokuuta 2012

Yksi ruuvi ja proppu sekä kahdeksan naulaa

Mitä tarvitaan täydellisen (?) valokuvakollaasin tekemiseen?

Meillä ilmeisesti omaa rauhaa (lue: tein tämän ihan itse, juuri sillä tavalla, tyylillä ja niillä laskukaavoilla joita itse halusin käyttää), yhden illan, yön ja yhden aamupäivän, pitkän pitkän vatupassin, porakoneen, muutaman ruuvimeisselin, mittanauhan, lyijykynän, laskimen, yhden propun ja yhden ruuvin sekä kahdeksan naulaa, vasaran, valkoista paperia ja teippiä, kaksi makutuomaria (oma isä ja oma äiti!) sekä lukemattomia sommitelmia ja suunnitelmia ja mallaamista.

Niin ja löysin myös 15 oivallista vinkkiä ripustaa tauluja (voit käydä tutkailemassa täältä). Omassa mielessä olinkin jo suunnitellut suurimman kehyksen paikaksi vasemman alareunan ja näistä ohjeista sitten löysinkin tähän hyvän syyn: visuaalinen tasapaino. En halunnut suurinta taulua keskelle, koska mielestäni se oli siinä liian hallitseva. Ja seinä/tila johon kehykset meillä laitettiin, oli melko suuri, joten halusin sommitella kehyksetkin tarpeeksi suurelle alueelle. Ja loppujen lopuksi tämä oli pelkkä tunnepäätös, valitsin sen mikä tuntui itsestäni hyvältä järjestykseltä.

PS: Kuvat kehyksissä on ottanut Harri Rauhanummi / Linnan juhlakuva, kuvaaja joka saa tarvittaessa erittäin erittäin kiukkuisestakin lapsesta ehkä maailman valloittavimpia kuvia. Suosittelen kaikille, meillä jo kahdet 1-vuotiskuvaukset takana ja myös jatkossa Harri saa varmasti kuvata meidän perheen tähtihetkiä.

PPS: Pirtin/olohuoneen ja keittiön esittely tulossa (lähi)tulevaisuudessa, olkoon tämä pieni sneak-a-peak!

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvähän siitä tuli. Mä olen jo harkinnut kollaasia jotain viisi vuotta, mutta en ole saanut aikaiseksi. Mua ahdistaa jo meidän taulut, jotka pitäisi saada jotenkin järkevästi esille. Pitää mennä lukemaan noi sun linkin ohjeet =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, luonnossa näyttää ehkä vielä paremmalta kuin kuvissa. Tein ensimmäisen kollaasin edelliseen taloon mutta siihen en ollut yhtä tyytyväinen, ehkä väärät kehykset silloin... Nuo ohjeet oli mukavia (kuvien kera!) ja suosittelen erityisesti sitten jos/kun pääset kollaasin tekemiseen että laitat kehysten kokoisia paperilappuja seinälle ennen kuin naulat isket seinään! Siinä seinällä sen vasta hahmottaa, oikeassa paikassa ja oikeassa mittakaavassa :)

   Poista
 2. Kiitos hyvästä linkkivinkistä:) Teidän asettelu on kyllä tosi hyvin onnistunut, sulla on mahtava silmä näiden juttujen kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvittelen ainakin itse että syy itseäkin miellyttävään lopputulokseen on asian hautominen. Tätäkin on mietitty jo useampi kuukausi ja ensimmäisestä ajatuksesta suunnitelma on muuttunut ainakin kerran radikaalisti (ja x kertaa vähän). Sama juttu mm. meidän keittiön kans... :D

   Poista