lauantai 15. syyskuuta 2012

Ekoilua (?)

Pitkään olen ihmetellyt ja tuumaillut virkattuja tiskirättejä (epäluuloisena), nyt päätin sitten vihdoin ja viimein kallistua sille puolelle että voisin ehkä itsekin kokeilla. Nämä kaksi tekemääni tiskirättiä ovatkin olleet jo hetken valmiina ja muutaman päivän käytön jälkeen olen ollut ainakin toistaiseksi kovin tyytyväinen.

Pelkäsin etukäteen ehkä ainakin että langasta tehdyt tiskirätit jättäisivät pinnat jotenkin märemmiksi, mutta näin ei ole käynyt. Ehkä rätin kuivuminen kestää vähän kauemmin kuin kaupan perinteisen tiskirätin kanssa, mutta kun näitä on kaksi niin näiden kanssa voi vuorotella ja molemmat pääsevät välillä myös kunnolla kuivahtamaan (ja pesukoneeseen).

Tässä on nyt siis kaksi tiskirättiä ja nähtäväksi jää tullaanko meillä jatkossa käyttämään pelkästään näitä, pelkästään kaupan tiskirättejä vai sekä että.Vihreä tiskirätti on neulottu helmineuleena ja koko on noin 24 x 24 cm, lankana Gjestal Føn (70% bambua ja 30% puuvillaa). Harmaa tiskirätti on kooltaan noin 27 x 27 cm ja se on tehty Chinese waves discloth -ohjeen mukaan. Lankana käytin Hjertegarnin Blend Bamboota, jossa myös 70% bambua ja 30% puuvillaa. Molempiin tiskirätteihin virkkasin lopuksi nirkkoreunan koristeeksi. Jätin reunan tarkoituksella vähän "ryppyiseksi" ja rätit venyvätkin käytössä, joten parempi ettei reunakaan ole turhan tiukka.

Two discloths made of bamboo (and a bit of cotton) moved to our kitchen. After winning my suspicions, I have been quite pleased with these!

2 kommenttia:

  1. Nämä oisivat hyvä joululahjaidea! Tai arvontapalkinto =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi mielessä itselläkin että olisi sellainen kiva pieni yllätys ystäville esimerkiksi juuri jouluna. Tuo chinese waves -ohje oli ehkä hieman enemmän aikaa vievä kuin ajattelin (ei vaikea, mutta valmista neulepintaa ei tullut kovin nopeasti) mutta helmineule kyllä valmistui nopeammin :)

      Poista