maanantai 17. syyskuuta 2012

Keittiön uudet vaatteet

Lapset innostuivat leikkimään imurilla, joten minun sunnuntai kului rattoisasti ompelukoneen kimpussa. Meillä lapset ovat yleensä enemmän kuin innokkaita ompelemaan äidin kanssa, jolloin ompelusta ei sitten tulekaan mitään.. Vai uskaltaisitko sinä laittaa sormiasi lähelle ompelukonetta jos kaksi pienokaista pomppii paininjalan kimpussa?

Pökkylän punasesta tuvasta tarttui tällä viikolla mukaan kaksi kaunista valmista keittiöpyyhettä ja kolmisen metriä samaista kangasta. Nyt meillä on sitten keittiössä uusi verho, uudet patalaput ja vielä koiralla uusi peti.
Patalappuja en ole koskaan aiemmin tehnyt ja vähintäänkin tikkauksista sen huomaa. Mutta siitä viis! Hain Eurokankaasta täytettä kangaspalojen väliin (jotain huopaa se kai on), tikkailin huovan kangaspalojen väliin ja ompelin lopuksi kanttinauhan reunoille. Pienemmät patalaput ovat kooltaan 20 x 20 cm ja tikkaus on näissä lähestulkoon samalla värillä kuin kankaan yksivärinen (hiekan värinen?) raita. Isompi patalappu on kooltaan 25 x 25 cm ja tikkauksen tein samalla vihreällä, jolla ompelin kanttinauhat.Koiran peti on itse asiassa oikeastaan tyynyliina, toiselle lyhyelle sivulle ompelin vetoketjun ja koko on noin 73 x 93 cm. Täytteenä meidän vanhoja tyynyjä ja yksi vanha päiväpeitto. Kyllä tuntui Sulolle aiempaa astetta isompi peti kelpaavan!New curtains, kettle holders and a bigger bed for our lovely dog Sulo are now ready, all inspired by two new kitchen towels which I bought last week.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti