torstai 15. marraskuuta 2012

Koristuksia neidin uninurkkaukseen

Lastenhuoneen odottaessa remonttiaan on neidin uninurkkaus meidän makuuhuoneessa (jossa emme sitten itse nuku, koska neiti on oppinut nukkumaan omassa rauhassa ja emmehän halua totuttaa häntä enää muuhun). Tämä nurkkaus nyt näyttää kovin valmiilta, mutta parempi esittely makuuhuoneesta on luvassa sitten, kun huone on oikeasti sisustettu (ja maalattu ikkunanpieliä myöten) valmiiksi.


Meillä ei ole koskaan ollut lapsilla mobileja tai muita koristuksia tai viihdykkeitä sängyn päällä, mutta nyt sain lahjaksi kauniita askartelupapereita ja päätin kokeilla paperiaskarteluja. Lopputuloksena neidin sängyn päällä koristukset, jotka ainakin minulle tuovat mieleen sateenvarjot.Ja miten nämä tehtiin? Piirtelin lasinpohjalla paperiin ympyröitä ja leikkailin nämä vielä puoliympyröiksi. Taittelin puoliympyrät vielä puoliksi ja liimasin yhteen kuusi puoliympyrää (ensimmäisen ja toisen puoliympyrän puolikkaat yhteen liimalla vastakkain, kolmas puoliympyrän puolikas liimalla toista puoliympyrää vasten ja niin edelleen). Keskellä ympyrää on korupiikki, jonka molemmissa päissä yksi (tai jopa kaksi) pientä helmeä. Korupiikkiin kun vielä taittelee lenkit päihin ja sitten pujottelee vain sopivaan naruun, niin sateenvarjoketju on valmis.


Seuraavan paperiaskartelun kohdalla voisin yrittää ottaa kuvia jo taittelu- ja liimailuvaiheessa, jolloin ohjeetkin olisivat selvemmät. Jos näin toivotte?

Some paper decorations for our daughters sleeping corner in our bedroom.

8 kommenttia:

 1. Suloinen nurkkaus ja ihana sateenvarjokoriste! Suloisia unia suloisessa sopessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin neiti nukkuukin (jos ei hampaiden tuloa lasketa) :)

   Poista
 2. Tosi kiva! Ja kyllä vaan, ohjeet kuvineen ois bueno :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis nurkkaus ja ihana värimaailma!
  Tosi kiva tuo itse tekemäsi koriste - hauska idea tehdä sateenvarjoja näin. Nättiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoitus on ollut pitää seinä- ja lattiamateriaalit neutraalina niin muuten voi sitten leikitellä väreillä. Vaaleanpunainen, ruskea ja vihreä on jo valikoituneet remonttia odottavan lastenhuoneen piristysväreiksi joten tätä sävymaailmaa varmasti tulossa lisääkin :)

   Poista
 4. Todella kaunis ja herkkä "koristusnauha"!

  VastaaPoista