lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, vihdoin ja viimein...

Kun on remontti (vähän) kesken, mies joka matkustaa ympäri maailmaa (ja kotona ollessaan tekee toista työtä) ja kahden pienen lapsen lisäksi vielä yksi tulossa, voi sanoa että meidän elämäntilannetta ja jouluvalmisteluja kuvailisi ehkä parhaiten eräs laulu, jonka sanat menevät näin: "kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun...".

Joulukalenteriin hankin materiaalit jo viime vuonna (hyvissä ajoin ennen joulua), mutta toteutus on sitten hieman venynyt. Nyt tosin ollaan päästy jo siihen vaiheeseen, että kalenteri roikkuu seinällä ja on käytössä. Vähän vielä keskeneräisenä, mutta eikös sitä sanota että hiljaa hyvää tulee.


Mitenkäs tämä sitten on tehty? Ompelin ompelukoneella juuttikankaasta sopivan kokoisen pohjan (koko valmiina noin 88 x 65 cm), ylös ja alas tein kujat. Sahasin rautakaupasta haetun harjanvarren puoliksi, hioin hieman hiekkapaperilla päitä ja pujotin painoksi juuttikankaan kujiin. Solmin sievästä jouluisesta nauhasta ripustusnarun ja samalla nauhalla olen solminut joulukalenteriin sukat kiinni. Ja rusetit ompelin muutamalla pistolla kiinni juuttikankaaseen. Sukat olen neulonut Nalle-langasta, hieman vielä pienemmät kuin Marttojen vauvasukkien ohjeessa.


Periaatteessa tämä kalenteri olisi voinut olla täysin valmis jo hyvissä ajoin ennen joulua, yhdessä illassa saisi helposti kolmekin sukkaa valmiiksi. Mutta päätin nyt sen sijaan keskittyä joululahjoihin ja muuhun mukavaan pieneen väkertelyyn, joten sukat ja kalenteri valmistunevat sitten täydellisesti ensi jouluksi...

Niin ja mitäs sieltä kalenterista sitten tänä vuonna löytyy? Muumihahmoja, muumisuklaakolikoita, pienen pieniä rusinarasioita ja yksittäispakattuja keksejä. Joulupukki saattaa sitten tuoda meidän lapsille tänä vuonna muumitalon...

Our christmas calendar, started last year, will be ready next year...

2 kommenttia: