tiistai 4. joulukuuta 2012

Pikavinkki paukkupakkasilla

Meillä on tullut todettua, ettei laminaattilattia ja villasukat usein oikein sovi yhteen. Lasten jalat on niin vikkelät, että villasukat tahtoo aiheuttaa väistämättä jonkinasteisia kolareita liukkaalla laminaatilla.

Siksipä vinkkaan tästä, nimittäin lateksista villasukkien pohjissa. Olen itse ostanut oman mustan ABS Latex -pullon ehkä kaksi vuotta sitten nappikaupasta, muuallakin olen näitä nähnyt ja valikoimaa on useassa värissä ja usealta valmistajalta. Pullon käyttöohjeetkin on hukkuneet (viimeistään) remontissa, mutta vanhasta muistista taas tuunasin isomummon meidän lapsille neulomia villasukkia.

Leikkasin villasukkien sisälle suojaksi pahvisuikaleet, näin pohja pysyy suhteellisen suorana ja väri ei vahingossakaan uppoa sukasta läpi. Ohut kerros lateksia sukan pohjaan ja annetaan kuivua hyvin. Kun sukka on kuivunut, uusi kerros. Ja niin edelleen. Tällä kertaa taisin laittaa sukkiin kolme kerrosta, muistaakseni olen joskus laittanut enemmänkin (ehkä vähän ohuemmin kuin nyt).

Lateksi näyttää märkänä sukassa harmaalta, mutta kuivuu sitten mustaksi. Pullon suun olen aina pyyhkinyt puhtaaksi paperilla ja kiertänyt korkin tiukalle, hyvin on säilynyt lateksi käyttökelpoisena jo sen useamman vuoden.


Lateksin levittäminen sukan pohjaan on helppoa, mutta silti onnistuin tällä kertaa hieman sotkemaan. Ennen ensimmäistä käyttökertaa lateksi tuntuu sukan pohjassa vähän epätasaiselta ja paksulta, mutta ensimmäisten askelten jälkeen jo tallautuu litteäksi eikä ole ainakaan meidän lasten askelia häirinnyt, päinvastoin!


PS: Niin sitä pakkasta, -24 astetta.

4 kommenttia:

 1. Ompas huippu idea, taidan vielä pukin konttiin tollaisia sujauttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä juuri kaivoin viimeisetkin lasten lateksittomat villasukat kaapista, ne kun on täysin jääneet käyttämättä ilman noita jarruja :)

   Poista
 2. Kätevää! Enpä ole ennen tuollaisesta kuullutkaan, kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Harvinaisen hyvä idea ja uusi tuote minullekin. Ihan omiin tassuihin moisia kaipaisin :)

  VastaaPoista