sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pikkuneidin syntymäpäivälahja

Eilen syötiin kakkua (ja paljon muitakin herkkuja, nam!) kaksivuotiaan kummityttöni kunniaksi ja minä vein mennessäni tällä kertaa jotakin itse tehtyä. Nimittäin paukkupakkasillekin soveltuvan lämpöisen mekon.


Mekon (tunikan) malli on Mari Muinosen Pikkuapila (kirjasta Kaikki lähti lapasesta) ja jo aiemmin olen testannut mallia tekemällä tästä mekon omalle pienokaiselleni. Tällä kertaa tein ohjeesta poiketen pidemmän version, jotta lopputulos olisi aidosti mekko. Lankana käytin Dropsin Nepalia ja menekki oli kolme täyttä kerää oranssia sekä vajaa puolitoista kerää violettia. Viimeistelinkin ensin mekon hihat ja sitten jatkoin helman neulomista kunnes oranssi lanka oli loppu. Tuli näin hyödynnettyä kaikki lanka. Niin ja mekko on muuten tehty ohjeen kokoon 2-3 vuotta. Tekemäni mekko löytyy myös Ravelrystä täältä.Pidän oikein paljon tästä ohjeesta ja näitä mekkoja on mukava tehdä (ja ohje on mielestäni melko vaivaton toteuttaa). Myöskin lopputulos miellyttää minun silmääni, toivottavasti kelpaa myös kummitytölle! Onnea vielä pikkuneidille!

Little woollen dress for my goddaughter. Happy birthday little 2 year old princess!

2 kommenttia:

  1. Ihastuttava mekko! Meidän neiti sai viime jouluna sukulaistädin tekemän vihreän villamekon ja se oli viime talven paukkupakkasilla tosi hyvä. Varmasti on siis mieluinen lahja tämä sinun tekemäsiksi :)

    VastaaPoista
  2. VOi mikä ihana mekko! Voi, kyllä siinä kelpaa talven tuulissa ja tuiskussa viilettää :)

    VastaaPoista