keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tarina (jouluisista) mysteerisukista

Muutama mutka oli matkassa jouluisia mysteerisukkia tehdessä, mutta loppiaisena vihdoin sukat valmistuivat ja nyt niistä on myös kuvia joita esitellä. Puikoilleni pääsivät siis joulukuussa joululahjaneuleiden tekemisen jälkeen Raikun Outo lintu linnassa -blogissa julkaistut mysteerisukat. Sukat olivat osa Raikun joulukalenteria ja ohje sukkiin paljastui blogissa neljässä osassa (lue lisää projektista esimerkiksi täältä).
Nämä sukat olivat ensimmäinen aito kirjoneuletyöni. Aiempia muutamia kuvioita en laske tässä kohtaa siis kirjoneuletöiksi. Jotta haastetta ei puuttuisi, tein sukat myös ensimmäistä kertaa kärjestä varteen ja käytin ensimmäistä kertaa elämässäni Magic loop -tekniikkaa, jolla sukat siis neulotaan neljän sukkapuikon sijasta yhdellä pyöröpuikolla. Tekniikkaan voit tutustua esimerkiksi täällä tai täällä. Itse kyllä tykästyin tähän tekniikkaan sen verran paljon, että sukkapuikot jäävät vastaisuudessa varmasti vähemmälle käytölle tässä talossa.

Neuloin sukat Dropsin Fabelista, päävärinä punainen ja kuviovärinä valkoinen. Haaveilin ensin Louhittaren Luolan Väinämöisestä, mutta kun tajusin että olisin joutunut tilaamaan pää- ja kuviovärit eri nettikaupoista, päätin tyytyä hieman vaatimattomampaan lankaan. Hyvä tuli näinkin! Lisätiedot Ravelryssä täällä.Niin ja ne tekemisen haasteet. Paitsi, että aloitin sukat auttamattomasti myöhässä (joulua ajatellen), nyt voin myös kertoa mistä tietää milloin on aika lähteä synnytyssairaalaa kohti. Nimittäin silloin, kun ei enää millään saa tehtyä valmiiksi sukkia, joista puuttuu enää kolme kierrosta. Loppujen lopuksi nämä sukat valmistuivatkin sitten hieman erilaisissa olosuhteissa.

PS: Kanyylin kanssa neulominen on hieman haastavaa, enkä välttämättä suosittele sitä, ainakaan ihan kaikille.


Mysterious socks made from Fabel. You can find more information about the pattern here.

2 kommenttia: