tiistai 26. helmikuuta 2013

Aikuisten kypärälakki(ko)

Tämän käsityön tein itse asiassa jo vuosi sitten, mutta neule unohtui remonttihässäkän keskellä. Kuvia en ole saanut otettua ja käyttökin on itse asiassa jäänyt pariin hassuun kertaan, koska huppu unohtui pipolaatikon pohjalle ja löytyi vasta nyt (kun muuttolaatikoita on pikku hiljaa puolen vuoden jälkeen saatu kunnolla purettua).


Tässä siis alpakkahuppu. Ihan hauska neule, mutta ei ehkä kuitenkaan niin käytännöllinen. Auki pidettäessä huppu ei pysy kovin tukevasti päässä ja kiinni pidettäessä on vähän ufomainen olo. Voisi kylläkin toimia esimerkiksi ratsastuskypärän alla. Ohje on Novitan kevään 2012 lehdestä ja lankana tässä käytin ihanan pehmeää Dropsin Alpacaa. Tykkään langasta todella paljon, mutta tässä työssä lankavalinnasta johtuen hupusta tuli ehkä hieman liian lyhyt. Jos tekisin uudelleen samasta langasta, lisäisin vähän silmukoita tuohon otsan päälle.
PS: Näin vuosi neuleen tekemisen jälkeen alan ymmärtää, että olen oikeastaan inhonnut ainaoikeinneuletta. Tai en ehkä ole inhonnut sitä, mutta en ole pitänyt siitä neulepintana. Ehkä se on ollut mielestäni tylsä tai jotenkin halvan näköinen (vaikka mitä vikaa siinäkään on?). En oikein osaa sitä sanoiksi pukea, mutta olen vähän kuin vältellyt ainaoikeinneuleita. Mutta nyt alan kai päästä tästä välttelystä ainakin osittain eroon. Tämän alpakkahupunkin pinta on mielestäni oikein kaunis! Ehkäpä tässä ollaan nyt tiellä kohti useampia ainaoikeinneulepintoja...

PPS: Viikon päästä blogi täyttää vuoden! Mitä rakkaudella tehtyä te haluaisitte arvottavan?
Sweet, soft hood made from Drops Alpaca. A bit of contradictory feelings with this knit.

PS: What would you like to have as a giveaway next week when the blog will have its 1st anniversary?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti