maanantai 11. helmikuuta 2013

Mekkotehtailua

Eilen meillä vietettiin kastejuhlaa ja se muutaman päivän takainen kurkistus olikin juhlamekko. Minulla ei ollut (tarpeeksi) aikaa etsiä sopivaa mekkoa kaupoista omilla vaativilla kriteereillä, joten päädyin opettelemaan. Mekkoa en ole koskaan ommellut, vaan ainoat itselle ompelemalla tehdyt vaatteet tätä ennen taitavatkin rajoittua yläasteajan housuihin ja toppiin.

Ehkä tästä hieman harjoittelukappale tuli, mutta ei kerrota sitä muille! Työn edetessä opettelin kuitenkin ompelukoneen päärmejalan ja poimutuslankojen käytön, joten olen ylpeä saavutuksesta. Ja haastavinta mekon ompelussa olivat mielestäni kankaan rajallinen määrä (koska minulle kelpaavaa kangasta vain ei ollut kangaskaupassa tarpeeksi) ja ajan puute (koska yöllä väsyttää...), ei niinkään itse ompelu. 
Alun perin suunnittelin mekosta hieman kirjavampaa, mutta kangaskaupan rajalliset varastot saivat päätymään tähän lopputulokseen. Kangas on jenkkipuuvillaa ja koska kaupasta löytynyt palanen ei aivan riittänyt koko mekkoon, on röyhelöt tehty vuorikankaasta. Koska kangas on vaaleaa ja läpikuultavaa, päätinkin siis tehdä mekkoon myös vuoren. Vuoren helma on tarkoituksella tehty pidemmäksi, sopimaan yhteen valkoisten röyhelöiden kanssa.

Mekon malli on Mekkotehdas-kirjasta Maret-mekko. Olenkin jo aiemmin haaveillut kirjan ostamisesta ja tämän mekon myötä päätin haaveen vihdoin toteuttaa. Jatkossa siis tulossa ehdottomasti myös pikkuneidille mekkoja, vaikka aikataulua en uskallakaan luvata.
White cotton dress for my son's christening. 

8 kommenttia:

 1. Mekkotehtaan kirja on ainoa, jonka kaikki mallit ovat tosi kivoja ja toimivia. Yleensä kirjoissa on ehkä yksi kiva malli ja ei niitä sen takia raaski ostaa. Ihana malli ja kaunis mekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olen samaa mieltä, melkeinpä jokaisen niistä mekoista voisi tehdä.

   Poista
 2. Kaunis mekko! Minä en vielä omista mekkotehdas kirjaa, mutta kovasti tekisi mieli hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on nyt vielä kirjastosta lainassa mutta päätös on tehty että se hankitaan! :)

   Poista
 3. Ihana mekko! Ihan näyttää kaupasta ostetulta, eli tosi siistin näköistä jälkeä olet tehnyt ainakin kuvista päätellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On siellä pari ajatusvirhettä, mutta ei niitä tainneet paikalla olijatkaan huomata ;)

   Poista
 4. Aivan ihastuttava mekko, mä NIIN tykkään!

  VastaaPoista