lauantai 23. helmikuuta 2013

(Melkein) valmis talo: makuuhuone

Kotiin muuton jälkeen meillä on vaihdettu nukkumisjärjestelyjä useamman kerran, vähän niin kuin olosuhteiden pakosta ja kulloiseenkin tilanteeseen parasta ratkaisua etsiessä (lastenhuoneen ollessa edelleen talon ainut remontoimaton huone). Makuuhuone on ollut pikkuneidin käytössä (ja erinäisten laatikoiden täyttämä) meidän vanhempien nukkuessa ensin pirtissä ja sitten yläkerrassa (joka toimii makuu-/työhuoneena ja romuvarastona tällä hetkellä). Nyt makuuhuone on kuitenkin siivottu ja järjestelty uusimman tulokkaan ehdoilla ja uskallan raottaa sen ovea teillekin. Nyt huoneessa nukumme minä ja pienokainen, joten tulevaisuudessa pojan kasvaessa sisustus tulee vielä muuttumaan.


Harmillisesti minulla ei ole makuuhuoneen entisestä olemuksesta yhtään kuvaa, joten muutosta ei kuvien kautta pääse vertaamaan. Vanhoista tapeteista hoksasin napata kuvan niitä seiniltä repiessäni ja jotain voitte tyylistä kenties päätellä. Lattia oli pyökkiä, katto käsittelemätöntä puupaneelia ja seinät vaaleanpunaiset, höystettynä kukkaboordilla. Kaapin takaa paljastui vielä vanhaa, kukkakohokuvioista (ja mielestäni paljon nätimpää) tapettia.Ja mikä siis muuttui? Raskas päätös vanhan kakluunin purkamisesta makuuhuoneessa tehtiin, kun todettiin uunin olevan niin hataralla pohjalla ja sellaisessa kunnossa, ettemme sitä koskaan uskaltaisi käyttää (puhumattakaan välikatosta ylöspäin puuttuvasta piipusta). Koristeeksi kakluunia ei jätetty, koska purkamisen myötä yksi seinä päästiin rakentamaan uudestaan ja näin järkeistämään kahden huoneen seinät suoriksi. Makuuhuoneeseen tulikin tämän johdosta varmasti ainakin neliön tai kahden verran lisää tilaa.

Tilan tuntua makuuhuoneeseen tuo myöskin uusi valkoinen katto vanhan puunvärisen tilalle. Katto oli paneloitava kokonaisuudessaan uudestaan, koska seinien ja kakluunien muutosten myötä kattoon jäi paneelittomat kohdat ja paikkaaminen ei onnistunut (mm. samanlaisen kattopaneelin vaikean, ellei jopa mahdottoman saatavuuden vuoksi). Pirtin tavoin myös makuuhuoneen lattian alle kaivettiin lisää ilmatilaa ja näin ollen myös lattia on uusi, laminaattia ja lattialämmitystä myöten. Ikkunat on maalattu valkoiseksi ja vanhaa makuuhuoneessa ovat oikeastaan vain verhotangot.Ja mitä olisin tehnyt toisin? Makuuhuoneessa ajateltiin säästää seinissä, joten tapetit revittiin irti (huh, mikä homma!) ja seinät ovat siis osittain vanhaa kipsilevyä. Ei olisi kannattanut, nimittäin vanhan ja uuden kipsilevyn rajat näkyvät ja esimerkiksi harmaassa tehosteseinässä päivänvalolla on selvästi näkyvillä levyjen rajat (saumanauhat). No, tarkoitushan olikin että seinät nyt maalataan ja tapetoidaan sitten jos kyllästytään. Nyt se tapetointi sitten varmaan tehdään siinä vaiheessa, kun seinien epätäydellisyys alkaa ärsyttää liikaa (ja remontoinnin aiheuttamat ahdistukset ovat unohtuneet).

Our bedroom after the renovation. Pink and wood turned into white and grey with new cealing, walls and floor. Only curtain rod remained the same.

2 kommenttia: