torstai 7. maaliskuuta 2013

Me sydän merinovilla


Meillä tykätään merinovillasta. Merinovilla on pehmeää ja kevyttä, eikä se kutita. Ja sitä on mukava neuloa. Siksipä pikkumieskin sai merinovillaisen peiton.


Peitto on neulottu kasin puikoilla kaksinkertaisella Wendy Merino-langalla, jota kuluikin kokonaisuudessaan melkein 12 kerää. Peiton koko on noin 60 x 120 cm ja hieman minua jäi harmittamaan koska mielestäni peitto voisi olla hieman leveämpi. Mutta mallitilkkuja en tällaisia töitä varten (yleensä) tee, joten sitä saa mitä tekee. Tarkemmin voit tutustua minun peittooni tästä. Peiton ohje on Purl Sohon Chevron Baby Blanket (katso täältä). Purl Soholta löytyy muuten melkoisen paljon muitakin ihania ilmaisia (!) ohjeita, suosittelen tutustumaan sivustoon.

Niin ja tämä ohje on muuten h-e-l-p-p-o. Peitto on pelkkää ainaoikeinneuletta ja oikein neulomisen lisäksi työssä käytetään vain kahta erilaista lisäystä ja kavennusta. Näitäkin käytetään joka kierroksella, joten jos ne eivät ole aiemmin tuttuja, opit varmasti muistamaan ne nopeasti.PS: No ei se merinovilla täydellistä ole. Se venyy paljon herkemmin kuin jämäkämpi villa ja siihen tulee helpommin myös nyppyjä. Mutta on se silti ihanaa!

We love Merino! It is soft, light and not itching a bit. And it is nice to knit! Here is a merino blanket for my son, made from Wendy Merino. The pattern is Chevron Baby Blanket from Purl Soho.

2 kommenttia: