maanantai 29. huhtikuuta 2013

Jämälankoja pannun alle

Uskomatonta mutta totta, jotain valmistuu! Ehkäpä käsityökriisi alkaa hellittää? Ostin viime viikolla kaupasta Novitan kesäkäsityöt-lehden ja pannulapun ohje sattui koukulle ensimmäisenä. Erittäin hyvä tapa hävittää jämälankoja.


Mielestäni ohuilla pannulapuille ei tee juuri mitään, joten päätin tehdä tästä pannulapusta tuplasti paksumman. Tein ensin yhden pannulapun ja sen jälkeen toisen samanlaisen, josta jätin uloimman (eli viimeisen) valkoisella pohjalangalla virkatun osion pois kokonaan. Päättelin langat nurjalla puolella ja virkkasin laput nurjat puolet vastakkain kiinni toisiinsa.


Nyt pannulappu onkin mielestäni sopivan pullea ja sitä uskaltaa käyttääkin. Lanka on vielä konepestävää, joten käytölle ei pitäisi olla mitään estettä. Tämä pannulappu matkustaa anoppilaan, katsotaan tuleeko meille jossain vaiheessa samanlaisia. Ylimääräistä Seitsemää veljestä olisi ainakin valkoisena ja harmaana, voisi sopia?
Ohje pattern Novita kesäkäsityöt patalappu (malli numero 28)
Lanka yarn Novita Miami
Koukku hook 3,5


Used some left-over yarns to make a kettle holder for my mother-in-law. Made two pieces, crocheted them together and got a kettle holder thick enough to use!

4 kommenttia:

 1. Hieno! :O kauanko sulla menee tuollaisen tekemiseen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä kauaa nokka tuhise! Meillä kun yleensä käsityöt on parhain laskea illoissa, tähän menisi tuplana ehkä kaksi tai kolme iltaa. Siis niitä illan hetkiä kun lapset nukkuvat jo :D

   Poista
 2. Kauniin raikas väriyhdistelmä! Toivotaan ettei langan akryyli sula kuumaa pannua vasten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppi meinasi että ei kai tuota raaski käyttää, joten voi olla ettei muodostu ongelmaksi :)

   Poista