torstai 16. toukokuuta 2013

Kuolalappu, osa kaksi

Ensitreffit saumurin kanssa ovat jo onnistuneesti takana (niistä treffeistä ja lopputuloksesta lisää vielä myöhemmin), joten rohkaistuin viimein tekemään myös sen suunnittelemani kankaisen kuolalapun.

Piirsin kaavan suoraan tietokoneen ruudulta valkoiselle paperille, leikkasin pari palaa trikoota ja ompelin saumurilla oikeat puolet vastakkain. Jätin pienen kääntöaukon ja kääntämisen jälkeen parsin aukon umpeen. Lopuksi vielä ompelin niskaan pienet nepparit.

Tämä ei suinkaan ollut oma oivallukseni, vaan kaava ja alkuperäiset ohjeet löytyvät Sannan blogista täältä. Kiitos Sannalle oivallisesta kaavasta! Omani toteutin muuten ilman saumavaroja, sopii hyvin nelikuukautiselle.

Iltavillistä käyttäjästä oli lähes mahdonta saada minkäänlaista kuvaa, mutta voit kurkata kuvia myös täältä.
I am becoming more acquianted with the overlocker and finally had the courage to start using it and make a bib for my son. This was really easy!

12 kommenttia:

 1. Hieno tuli! Kiva kuulla, että kaava toimii muillakin. :) Ihania juttuja sulla täällä muutenkin, ihastuin heti tuohon vihreävalkoiseen pannulappuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikäli kuolan määrä ei vähene, näitä tulee meille varmasti lisääkin :D

   Poista
 2. Voi miten ihania kuoseja! Ja mikä murunen!
  BTW blogissani on arvonta, tervetuloa osallistumaan ;)

  VastaaPoista
 3. Voi, mikä suloinen vauva! Ja nuo ilmeet on ihan mainiot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin olikin kunnon villi päällä, ilmeet sen mukaiset :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ooh, tästä on pieni ikuisuus... ;) Juuri näissä taisi olla pelkästään Eurokankaan kuviolliset trikoot. Myös PUL-kangasta olen käyttänyt, mutta suoraan iholla se ainakin kesäisin on vähän huono, hiostaa. Välissä sitten menee paremmin kosteudelta suojaamassa, mutta toki kuolalapuista sitten tulee paksumpia. Frotee jäi kokonaan testaamatta kun kuolaaja jo ehti isommaksi, sitäkin oon kuullut käytettävän.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä :) Koska kyseessä on jonkun muun kuin minun tekemä kaava ja sen saa ilmaiseksi netistä, en kehtaa millään alkaa tehdä sillä bisnestä itselleni. Ehkä voisit kysyä Sannalta itseltään? Linkki löytyy tuosta minun tekstistäkin ylempää.

   Poista