torstai 9. toukokuuta 2013

Neulottu kuolalappu

Kun on pitkän epäilyksen kauden jälkeen hurahdettu neulottuihin ja virkattuihin tiskirätteihin, on sitten sama mennä pää edellä puuhun ja neuloa lapselle myös ruokalappu, eikö?

Oikeasti meillä on ollut ongelmana pieni mies, joka tekee hampaita ja kuolaa alle viidessä minuutissa paitansa täysin märäksi. Kun niitä paitoja sitten vaihtaa harva se päivä ja jatkuvasti, on alkanut tehdä mieli ratkaista tämä ongelma jotenkin. Suunnittelin ompelevani ompelukoneella pikkujätkälle kuolalappuja, mutta tämä on jäänyt suunnittelun asteelle. Haluaisin tietenkin niihin sellaista hyvää kosteutta pitävää kangasta (jota mm. pestävissä liivinsuojissa on), ja kun sitä ei ihan lähikaupasta saa niin ompelua ei voi tietenkään aloittaa ollenkaan.

Ihan sattumalta sitten paikallisessa lankapuodissa käteen sattui kirja, jossa oli ohje neulotusta ruokalapusta. Langaksi valikoitui Adriafilin Cheope, josta tuli uusi suosikki. Lanka on kyllä armotonta eikä anna anteeksi käsialan löysyyttä tai ajatuksissaan tehtyjä lisäämisiä ja kavennuksia. Mutta ah miten ihanan pehmeää, kevyttä ja ylellisen oloista lanka on. Ja tämän saa pestä kuudessakympissä. Tällaiset langat saavat puuvillalankakammon unohtumaan!

Knitted bib for my 4 months old drooling son. This yarn is my new favorite, makes me a little less scared of cotton yarns!

Lanka yarn Adriafil Cheope
Puikot needles 3,5

4 kommenttia:

 1. Ihana ruokalappu ja pikku mies:)

  VastaaPoista
 2. Voi, suloinen poikanen! <3 Ja ruokalappu on yksinkertaisesti kaunis. Ihanan tasainen käsiala sinulla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä varsin valloittava persoona <3 Ja kas tässä on käytetty luovaa valokuvausta ja ovelasti kuvattu niin ettei epätasaisuus näkyisi ;) Myös kastelu ja muotoon kuivattaminen vähän auttoi.

   Poista