lauantai 25. toukokuuta 2013

Ympyrästä paidaksi

Kuten olette ehkä huomanneet, olen jo jonkin aikaa herätellyt (ja opetellut) ompelutaitoja. Halusin tehdä jotain itsellekin, ja tämä paita vaikutti sopivan simppeliltä toteuttaa. Idean sain täältä, ja päätinkin etten tee teille tästä sen enempiä ohjeita, koska alkuperäiset ovat niin simppelit. Omaa paitaani en tehnyt ihan ohjeen mukaan, mutta samalla idealla. Eniten suunnittelin ja mietin sivusaumojen ompelemista ja sommittelinkin paitaa päälleni nuppineulojen kanssa moneen kertaan. Tässä vaiheessa oli mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon lopputulos voi muuttua siirtämällä sivusaumoja sentillä tai parilla, ompelemalla hieman pidemmän sauman (ylemmäs kohti kaula-aukkoa) tai jättämällä sauman lyhyemmäksi.Ostin paitaa varten äkkipikaisella käynnillä kangaskaupasta valkoista kangasta, jossa on 65% polyesteria, 30% viskoosia ja 5 % elastaania. Kangas vaikutti sormiin mukavalta ja näytti kaupassa simppeliltä mutta hienolta. Mutta kas kuinka olinkaan väärässä. Pesussa kangas ei ole kärsinyt, mutta auton turvavyö on tehnyt jo parin ajoreissun jälkeen paidan etumuksesta nyppyisen. Ensi kerralla miettisinkin ehdottomasti tarkemmin kangasvalintaa. Kangas saisi olla ohuempaa (tämä paita on yllättävän lämmin) ja ehkäpä puuvilla kestäisi paremmin? Miettisin myös ehkä pariin kertaan, kannattaisiko kangas kuitenkin kääntää pariin kertaan nurjalle (ja jättää huolittelu saumurilla tekemättä), jotta sivusaumoihin ei kiinnittäisi niin paljon huomiota. Hihat kun auttamatta kääntyvät niin että sivusta näkee saumuroinnit paidan nurjalla puolella. Voi kyllä olla että ohuemman kankaan valinnalla tämäkin ongelma korjaantuisi niin, ettei asiaan kiinnittäisi sen enempää huomiota.

Kuvassa vielä minun paitani mitat. Mitat on merkitty tuumina ja hihasauman pituudeksi tuli loppujen lopuksi reilut 6,5 tuumaa. Hihasauma ei valitettavasti näy kuvissa, enkä kuollaksenikaan myöskään muista miten loppujen lopuksi päätin sen paikan. En ainakaan aivan alkuperäisten ohjeiden mukaan, vaan kokeilemalla.


Mielestäni tämä oli hauska idea, eikä lainkaan vaikea toteuttaa. Inspiroi kyllä käyttämään ompelukonetta enemmänkin. Suosittelen testaamaan!I got the idea for this circled shirt from here. This is an easy sewing project and makes you want to sew more! Next time I will think about the fabric more, even though this is not a total catastrophe either.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan mallinen! Mä kyttään kangasta tosi paljon. Kaupassakin jää suurin osa rekkiin kun polyesteriä on niin paljon. Mutta kun sen tietää että suurin osa (ei kaikki) nyppääntyy jo parin käytön jälkeen ja sitten harmittaa. Hyvän mallin kyllä olet löytänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaisuudessaan tämä oli kyllä ihan hauska malli :) Minä en yleensä koskaan osta tekokuituja, mutta en tiedä mikä mielenhäiriö tällä kertaa siellä kangaskaupassa tuli...

      Poista