maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kolmen euron juhannusmekko


Juhannusmekon idean sain Suuri Käsityö -lehdestä. Jos en väärin muista, numero oli 7/2012. Kirpputorilta metsästin eurolla vanhan miesten valkoisen kauluspaidan ja parilla eurolla vaaleanpunaisen pitsiliinan. Parina iltana piti liinaa uittaa kloriitissa (periaatteena kaikki tai ei mitään), kunnes lopputulos muistutti edes suurin piirtein jotain valkoisen lähelle. Ihan täysin en ohjetta seurannut, vaan tein pieniä muutoksia. Pitsiyläosa on tehty kahdesta osasta, koska liinaa en yhtenä palasena olisi saanut taipumaan ohjeen vaatimiin mittoihin (36x36 cm). Kaula-aukon ja kädentiet kiersin kokonaan vinonauhalla ja sivuista vielä kavensin muutaman sentin kädenteiden alta.


Juhannusreissukiireissäni en ennen enkä jälkeen ompelemisen ehtinyt miettiäkään silitysraudan käyttämistä. Vaan minulla taisikin kirpputorilla käydä tuuri, nimittäin tämä kauluspaita taitaa olla niin laadukas ettei sitä juuri silitellä tarvitsekaan. Kestää myös matkalaukussa ilman sen suurempia ryppyjä. Vaikka ei mulla juuri taida muutenkaan olla aikaa miettiä silitysraudan käyttämistä, ja sen ehkä joskus huomaakin...

This Midsummer Day dress cost me three euros. An old men's blouse and a pink doily from flea market, two nights of bleaching and some sewing.

PS: Nyt taitaa olla kesätahti. Vaikkakin jotain on kyllä valmistunutkin, on kuvaaminen jäänyt vähemmälle luottokuvaajan matkustaessa mm. Afrikassa. Enkä ole muuten neulomistakaan unohtanut. Uusia projekteja on suunnitteilla ja hitaasti mutta varmasti myös neuletakki valmistuu.

It must be summer. When ever things get done and I finish something, photographing is a bit of a challenge as my photographer is travelling around the world with his work. Nevertheless, will be showing you some knitting in the future, hopefully this summer and not the next!

8 kommenttia:

 1. Todella kaunis lopputulosta! Ja ekologinen jälleen :)
  Mekkojahan ei koskaa voi olla liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla taitaa ollakin vähän liian vähän vielä mekkoja ;)

   Poista
 2. IHANA!!!♥♥♥
  Voin vain ihaillen ihmetellä taitavien kätten tuloksia!
  Itsellä kasvaa peukku keskellä kämmentä:)
  Tuo on aivan uskomattoman suloinen!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on peukalo keskellä kämmentä kukkapenkin keskellä :)

   Poista