tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kiedon, kiedon - mekkoa

Viskoosistretchiä, melkoisen paljon kankaan asettelua, taittelua ja merkkaamista, vähän leikkaamista ja pari pätkää ommelta. Sitä tarvittiin tähän mekkoon. Kuvat eivät kerro läheskään täyttä totuutta, mekko nimittäin kulkee maailmalla nimellä "infinity dress" ja nimi viitannee siihen, että mekkoa voi kietoa ympärilleen lähes lukemattoman monella eri tavalla. Minun luottokuvaajani on taas maailmalla (ja kameran jalka lainassa), mutta nopea vilkaisu Googlen kuvahaulla kertoo varmasti enemmän kuin tarpeeksi tämän mekon käyttömahdollisuuksista (KLIK). Kietomista voi sitten opetella vaikka videoiden avulla, niitäkin on nimittäin paljon.
Itse mekon valmistus vaatii enemmän pähkäilyä kuin tekemistä. Ohjeita löytyy Googlen avulla hyvin, joten en nyt kirjoita erikseen ohjetta, mutta kerron kyllä mielelläni lisää jos joku haluaa tietää. Minä luin kahdet eri ohjeet (KLIK ja KLIK) ja toteutuksen tein lähinnä jälkimmäisen ohjeen kuvan mukaan. Ostin kangaskaupasta kaiken mitä kangasta löysin, vajaa 4.2 metriä. Pituudesta ei jäänyt yhtään yli, leveydestä sitten jäi kyllä pitkä pätkä ylimääräistä.

Olen melkein rakastunut lopputulokseen. Helma on juuri sopivan pituinen (näissä kuvissa mekko on nostettu ylemmäs, muuten helma laskeutuu juuri polvien alle), mekon väri ihana ja kangaskin vaikuttaa mukavalta. Ja tätä kangasta ei siis tarvinut huolitella lainkaan. Niin ja se ainut asia jonka olisin tehnyt toisin. Seuraavaan mekkoon teen huomattavasti pienemmän vyötärökaistaleen. Jos leveys olikin sopiva, oli korkeus ainakin puolet liikaa. Tällaisen kankaan kanssa ei voi etukäteen ennustaa venymistä, mutta kyllä se vain venyy!


Such an easy summer dress with only couple of seams. This is almost perfect. Everyone should have at least one infinity dress in their wardrope!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti