maanantai 19. elokuuta 2013

Saamattoman sisupussin kesämekko

On joitain asioita, joista en voi antaa periksi (etenkään itselleni). Näihin kuuluvat neuletöiden viimeistely höyryttämällä tai kastelemalla ja ompelutyön silittäminen ompelun jälkeen (ainakin jos kyse on puuvillamekosta). Sitten on se saamattomuuden tunne, kun ei vain sitä viimeistä lankaa saa pääteltyä tai otettua itseään niskasta kiinni ja nostettua silitysrautaa pöydälle. Kun nämä yhdistää, niin kesämekon saa ensimmäisen kerran päälle kun syksy jo tuoksuu ja sataa vettä. Tämä sisupussin mekko valmistui jo ennen juhannusta, mutta päälle se pääsi ensimmäistä kertaa eilen. Muistelin, etten ollut päätellyt lankoja ja ehkä sen vuoksi se silittäminenkin tuntui niin mahdottomalta. Eihän siihen sitten viittä minuuttia kauempaa mennyt.
Mekon malli on Yoshiko Tsukiorin kirjasta "Ihanat mekot ja tunikat" ja kangas on puuvillaa Metsolasta. Ompelin mekon ilman hihoja ja helmasta tein pidemmän kuin ohjeessa, samoin kuin inspiraation lähteellä Siksaksiksessa. Lisäksi ompelin mekkoon vyön, jonka avulla mekkoa voi käyttää monipuolisemmin. Mies haukkui yöpaidaksi, mutta itse kyllä tykkään. Toisenkin voisi vaikka ommella, ehkä vähän laskeutuvammasta kankaasta. Tällä vauhdilla se valmistunee ensi kesäksi.


Cotton summer dress, light and simple. This was finished before midsummer, but as a result of my indolence it took two months to get this ironed and ready to wear. Together with me in the photos is my furry black and white model Sulo, faster than a rabbit.

7 kommenttia:

 1. Tämä on ihana! Mukavaa, että inspiroiduit! :)

  VastaaPoista
 2. Tulipa kaunis mekko. Kiitos linkityksestä. Jatkossakin saa linkittää, jos jostain blogissamme inspiroidut.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Elina ja Henni! Teiltä kyllä inspiraatiota saa! :)

  VastaaPoista
 4. Ai pitäiskö ompeluksienkin langat päätellä? :D Miulta on tainnu jäähä käsityötunneilla jotain väliin, pätkin vaan aina langat lyhyeksi nurjalle puolelle :P

  Niin suloinen mekko ja kaunis kuvausmiljöö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuossa ollaan ihan meidän takapihalla :)

   Se langanpäättely taitaa olla vähän makuasia, minä nyt oon niin neuroottinen muutenkin sen suhteen että jos vaikka joku purkaantuu :D Varmaan riittäis edestakaisin ompelu ja sitten vaan langat poikki, mutta joissain näkyvimmissä kohdissa minä jätän sen edestakaisin ompelun tekemättä, solmin langat ja pujotan neulalla johonkin piiloon vielä pätkän :)

   Poista
 5. Kaunis mekko! Ja ihana tuo sun letti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varsin perinteinen letti verrattuna niihin sinun luomuksiin! :)

   Poista