maanantai 30. syyskuuta 2013

Suutarin lapsella ei ole...

Niinhän sitä sanotaan, että suutarin lapsella ei ole kenkiä. Nyt on neulojan kodissa käynyt villasukissa kato. Syytän laminaattilattiaa, edellisessä talossa uusi lattia teki aikoinaan saman. Ja se ratkaisu? Tuntuu vähän siltä, ettei parsimisessa ole järkeä jos melkein puolet pohjasta on jo rikki. Voi, niitä kauniita sukkamalleja kyllä olisi, mutta kuka ne ehtisi tehdä?

Knitters socks. Does anyone have same problems?
Niin ja olihan meillä nämäkin. Ihanan lämpöiset ja pitkävartiset seiskaveikkasukat. Vain himpun verran liian isot... Mitähän tässä on tullut tehdessä ajateltua?PS: Neulojan äiti kyllä teki akuuttiin hätään lapselleen sukat, mutta taisi olla perinteinen neuloja. Se, joka inhoaa lankojen päättelyä. Haittaako se jos sukissa roikkuvat päättelemättömät langanpätkät?

Miten teillä muilla?

2 kommenttia:

 1. Elizabeth Zimmermanilla on sellainen sukkaohje, jossa vain neulotaan uusi pohja vanhan päälle. Enne pitkää töppöset ovatkin jo tosi pehmeät!

  Nimi on add- a - booties http://www.ravelry.com/patterns/library/add-a-booties-koka-wg17-so17 Oman ohjeeni löysin kirjasta knit one knit all.

  Minä jätä ihan lunkisti langanpäitä sukkiin, jos ne pitää saada heti jalkaan :D JA sitten ne unohtuvat...

  VastaaPoista
 2. Ooh, kuulostaa mahtavalta! Olen myös suunnitellut, että ottaisin ja leikkaisin huovasta pohjan kokoisen palasen ja harsisin kiinni pohjan päälle. Voisi ehkä kokeilla ihan jopa vaikka askarteluhuovasta?

  Ai niin ja äiti kävi tänään päättelemässä ne langat, taisi huomata kirjoituksen aiheesta... :)

  VastaaPoista