tiistai 3. joulukuuta 2013

Itse tehdyn lahjan arvo

Voi miten tykkään tehdä käsitöitä. Ja tykkään antaa niitä lahjaksi. Mutta, kuten jo aiemminkin olen tainnut mainita, yleensä ajatus lahjasta tulee aivan liian myöhään. Siinä vaiheessa kun toteutukseen ei mitä luultavammin löydy tarvittavaa aikaa. Vaikka syntymäpäivät ja muut juhlapäivät ovat jo hyvissä ajoin tiedossa, en jotenkin saa sisäistettyä niitä tarpeeksi ajoissa, jotta ehtisin hankkia tarvittavat materiaalit ja sen jälkeen olisi vielä aikaa toteutukseen. Pahoittelut siis näin jälkikäteen ja jo tulevaisuuttakin varten teille kaikille ystäville, sukulaisille ja tuttaville, joiden lahjat jäävät tekemättä ja vaihtuvat kaupasta ostettuihin.

Mutta vielä siihen otsikon asiaan. Mikä sitten on itse tehdyn lahjan arvo? Minun silmissäni se muodostuu ennen kaikkea ajasta. Vaikka materiaalitkaan eivät todellakaan ole useinkaan halpoja tai edes kohtuullisen hintaisia (ja esimerkiksi pelkkien kankaiden hinnalla saisi varmasti kaupasta valmiin paidan tai valmiin mekon), on minulle silti kaikkein kallisarvoisinta aika. Vuorokaudessa on vain rajallinen määrä tunteja ja yleensä aina aivan liian vähän käsitöitä varten. Mitä laskisit itse itsellesi tuntipalkaksi, varsinkin tilanteessa kun tunteja ei ole?

En toki oleta, että lahjan saaja laskee tunteja, joita olen käyttänyt käsityön tekemiseen. Mutta sisimmässäni kyllä toivon, että lahjan saaja arvostaa lahjaa. Toivon, että olisin valinnut juuri sellaista tekemistä, josta lahjan saaja pitäisi, jota hän oikeasti käyttäisi, ehkä tarvitsisi, ja joka olisi mieluisa. Loppujen lopuksi paras palkinto käytettyihin tunteihin kun taitaa olla lahjan saajan onni lahjasta. Toivottavasti onnistuin viime viikolla, kun kummityttö täytti kolme vuotta.

What is the value of a present you made yourself? I think it consists, most of all, from time. I have never enough time for crafts and that's why my time is precious. And because of that, I am most happy if the present is just what the reciever was hoping for. Something he or she likes, will wear and perhaps even needs. I hope my homemade presents make people smile! And I hope I got it right last week when my god daughter turned three years.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti