tiistai 7. tammikuuta 2014

Vuoden viimeinen neuletyö

Tämä vuoden viimeinen neuletyö oli tarkoitus esitellä jo ennen vuoden vaihtumista. Mutta vietinkin vuoden viimeiset päivät aika lailla samoissa tunnelmissa kuin vuoden ensimmäiset päivät ja vasta eilen viikon kestänyt pääkipu kääntyi voiton puolelle.

No mutta, se vuoden viimeinen valmistunut neule oli samalla se toinen viime vuoden joululahjoista - kauluri meidän perheen isännälle. Sain kaulurin tehtyä salassa ja päättelin viimeiset langat aatonaattona noin viisitoista minuuttia ennen kuin isäntä iltakymmenen aikoihin kaarsi töistä pihaan. Kuvat on siis napattu nopeasti, huonossa valossa eikä työtä ole kasteltu tai prässätty. Mutta hyvä siitä tuli! Ja lämmin. Käyttöönkin se on jo päässyt, eipähän ole palelluttanut niskojaan metsätöissä tämän vuoden puolella.

Ohjeessa kauluri tehtiin paksusta alpakkalangasta, mutta koska minä en löytänyt sopivaa, päädyin merinoon. En kuitenkaan halunnut kaulurista ihan perinteisen merinomaista - sellaista vähän liukkaan sileää ja pehmeää (ainakin minun mielestäni). Langassa oli kyllä hakemista, mutta vaaleanharmaan teeteen Saran onneksi lopulta löysin ja lanka oli ihan nappivalinta! Jes!


Lanka yarn teetee Sara
Puikot needles 4.5 mm

http://ravel.me/RakkaudellaTiina/bdk47

5 kommenttia:

 1. Ihana yllätyslahja :)

  Ja sun käsiala… upeen tasainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ilmeisesti mieskin tykkäsi, ihmeissään kyseli että itsekö tein. Ja merinolla on helppo saada tasaista käsialaa ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Jostain syystä tää kommentointi tökkii. Toivottavasti sama kommentti ei tule nyt sataan kertaan (ei ollut sitten tarkoitus).

  Eli kiitos innoituksesta, tein itselleni samanlaisen! :) Löytyy blogistani ( http://www.teamk.fi/meianna/?p=719 ), jos haluat vilkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kommentointiongelmat olivat vain tilapäisiä! Klikkailen heti tutkimaan sinun kauluriasi :)

   Poista