sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pikkuneidin kesämekko

Rakas kummityttö, ihanan ihana Ilona täytti tänään kaksi vuotta. Ilona sai syntymäpäivälahjakseen kukkakankaisen kesämekon. Mekon kaava on Mekkotehtaan Alina ja koko kirjan pienin, 86/92 (1-2 vuotta).

Arvoin mekkoa suunnitellessa pitkään, tekisinkö tytölle mekon koossa 86/92 vai 98/104. Päädyin pienempään kokoon, koska halusin mekon olevan sopiva mieluummin nyt, eikä vuoden päästä. Onneksi kuitenkin sovitin mekkoa neidille pari päivää sitten, sillä vaikka se mahtui päälle, oli se mielestäni hieman liian napakka. Toissailtana vielä ratkoin yläosan irti helmasta ja etuosan irti takaosasta. Mittasin takaosan kuminauhat kolme senttiä ohjetta pitemmiksi ja ompelin uusiksi. Olkaimet ompelin kiinni käsin ja jätin mekon sisälle vielä varmuuden vuoksi pitemmät pätkät nauhaa, jotta tarvittaessa olkaimia voi myös pidentää. Eiköhän neiti nyt pääse nauttimaan tulevan kesän auringonpaisteesta uudessa mekossaan.

Happy birthday to my sweetest god daughter, two years old Ilona! This summer she might enjoy the sunshine in her new cotton flower dress. The model is Alina from the book "Mekkotehdas".


Malli pattern Alina Mekkotehdas-kirjasta
Kangas fabric puuvillaa oman arkiston kätköistä

PS: Kuvissa myös reipas kuvausassistenttini. Olen harmitellut, kun poika on kovasta valokuvausinnostaan huolimatta saanut aikaiseksi vain suttuisia kuvia. Tänään tajusin sitten vihdoin opettaa pojalle, miten kameran tarkennus toimii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti