tiistai 25. helmikuuta 2014

Tee itse peltiset yrttiruukut

Törmäsin jossain peltipurkista ja vanhoista metallisista henkareista tehtyihin yrttiruukkuihin ja päätin toteuttaa näistä oman versioni.

This is how you create nice diy herb pots from tin cans. This is easy!


Mitä tähän sitten tarvitaan? Peltipurkkeja, surrilankaa, vasara, naula ja jonkinlaiset pihdit. Itse tosin näissä prototyypeissä vääntelin surrilangan osin myös sormin. Eikä lopputulos olekaan ehkä se kaikkein symmetrisin, mutta se ei tainnut tällä kertaa tavoitteena ollakaan, vaan ennen kaikkea idean testaaminen.

Naputtelin ensin vasaralla peltipurkkien sisäreunat vähemmän teräviksi, jottei niihin niin helposti loukkaisia itseään. Sitten tein naulan ja vasaran avulla purkin molemmin puolin reiät ripustusta varten.
Sitten taivuttelin molempiin surrilankoihin toiseen päähän lenkin, jonka pujotin purkin sivuilla oleviin reikiin. Ja puristin vielä lenkin tiukemmin purkin reunaan pihdeillä.Taivuttelin surrilankaa vähän leveämmälle, jotta yrteille olisi enemmän tilaa. Sitten kieputin surrilangat yhteen ja lenkit langan päihin.
Toistaiseksi nämä roikkuvat nyt keittiön ikkunalla, siellä kun sattui olemaan pari koukkua valmiina. Voi olla että näitä ilmestyy meille tänä keväänä lisääkin, olen nimittäin päättänyt että viherpeukaloni on jatkossa jossain muualla kuin keskellä kämmentä!

6 kommenttia:

 1. Ihanat yrttiruukut. Mäkin haluaisin jotain keittiönikkunalle roikkumaan. Yhden hedelmäkorin erityisesti, minkä kirpparilta nappasin, mutta Janne ei halua tehdä reikää smyygiin. Suunnittelin jo, että kysyn toteutukseen blogissa vinkkiä…

  ps. sulle on haaste mun blogissa. Muutama juttu, minkä haluaisin susta tietää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt itse asiassa nämä roikkumassa rautalangan pätkissä, joissa roikkui joulun ajan Airamin kynttiläikkuna. Ne rautalangat koukkuineen on viritelty verhon (ja rullaverhon) takaa verhotankoihin... Ei ehkä mikään paras ratkaisu mutta ei oikeastaan näy kenellekään että miten ne on laitettu, eikä tarvi yhtään reikää! Sen lisäksi meillä on myös katosta paljon pieniä valkoisia koukkuja vähän siellä sun täällä ympäri taloa, ne on aika huomaamattomia. Toki lähinnä puukaton kanssa ehkä hyvä idea... :D

   Katsotaanpas sitä haastetta vähän tarkemmin!

   Poista
  2. No hitsi. Sehän ois hyvä, mut meillä on ikkunaseinillä vaan ne syvennykset. Ei verholautaa/-kiskoja/-tankoja. Jos mä vaan salaa pikkuisen poraan siihen ;)

   Poista
  3. No hitsi... Ja kaikki seinät jotain betonia tietenki? :) Oletan nyt siis että et puhu Tyynelästä :D

   Poista
  4. Jep! Tyynelässä onnistuisi, kaupunkikodissa ei :(
   Täytyy yrittää jotain kehitellä.

   Poista
  5. Jos päädyt vähän salaa porailemaan niitä smyygejä, niin poraile sitten esimerkiksi yläreunaan pieni koukku, sitä reikäähän ei sitten ollenkaan huomaakaan jos koukun ottaa pois... ;)

   Poista