sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pala saippuaa

Facebookin puolella olenkin jo julkaissut vihjeitä minun viikonlopun ohjelmastani - saippuakurssista. Viikonlopun (ja sitä edellisen valvotun viikonlopun ja alkuviikon) jälkeen olen väsynyt ja onnellinen - ja intoa täynnä! Tämä homma nimittäin kolahti. Saippuan teko on hauskaa ja helppoa ja vain taivas on rajana ideoiden toteuttamisen suhteen. Siitäkös minä pidän. Suosittelen!

Ja miltä meillä nyt viikonlopun jälkeen näyttää? Aamulla paloittelin eilen tehdyt saippuat ja järjestelin kaikki ilmavasti kypsymään. Kylmämenetelmällä valmistettujen saippuoiden kypsymiseen menee noin kuukausi. Kuumamenetelmääkin testasin, mutta totesin, ettei se ehkä ole minun juttu - tai ainakin pidin huomattavasti enemmän kylmä- ja vaahdotusmenetelmistä. Kuumamenetelmällä valmistettu saippua kuitenkin kypsyy suurin piirtein puolet nopeammin, siis parissa viikossa.


Ja ne saippuat. Kahden päivän aikana ehdin toteuttaa vain kourallisen ideoistani. Mutta kypsymässä - sopivasti portaikossa - on nyt hienostunutta palmuöljysaippuaa, pehmeytensä vuoksi vielä yhtenä palana leikkaamista odottavaa vaahdotettua kardemumma-pomeranssi-vaniljasaippuaa, suolasaippuaa, kuumamenetelmällä valmistettua hellästi kuorivaa kaurahiutale-pomeranssisaippuaa, paahtovanukkaalle tuoksuvaa ruusun terälehdillä höystettyä saippuaa, mustikka-kanervankukkasaippuaa, hyvin hajuja poistavaa kahvisaippuaa, kaakao-mantelisaippuaa, neilikoilla koristeltua sydämellisen punaista saippuaa sekä kahdesta viimeksi mainitusta valmistettua kerrossaippuaa.


Nyt minun sitten täytyy vain herkän ihoni kanssa malttaa odottaa testailua kuukauden päivät. Valmistuslistalla on vielä ainakin hiustenpesusaippua ja kauppalistaan täytynee kirjoittaa lipeän lisäksi ainakin joitain kivoja silikonimuotteja ja Saara Kuhan saippuakirja. Käyttökokemuksia odotellessa, vielä ehditte osallistua arvontaan (KLIK)!

I made soap! We went to a course with my friend and oh we had fun! In these soaps I used together with different kinds of oils for example cocoa, blueberry, coffee, oatmeal, salt, rose petals and almond. Now I only have to wait for a whole month for these to dry and age.

6 kommenttia:

 1. Ihania, vois äkisti luulla joksikin syötäväksi herkuksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Kurssilla olikin jo puhetta että jos/kun näitä lahjaksi antaa niin lienee ehkä syytä täsmentää ja lisätä mukaan viesti "ei syötäväksi" ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nyt ei millään malttais odottaa sitä käyttöä! Näitä sentään taitaa kuitenki raaskia käyttää kun on sen verran paljon... :D

   Poista
 3. Voi että, nämä on upeita! Eihän noita tosiaan raaski käyttääkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on niitä nyt enemmän kuin muutama! :D Ja lipeät seuraavia varten on jo melkein tilattu ;)

   Poista