tiistai 15. huhtikuuta 2014

Villahame

Vaikka malli ei ole aivan nyt mallinmitoissaan, lienee aika esitellä tämäkin villahame. Hame odotteli tovin jos toisenkin lankojen päättelyä ja höyryttämistä, kunnes viimein sain itseäni otettua niskasta kiinni ja hoidettua tämänkin keskeneräisyyden. Vielä ainakin täällä pohjoisessa varmaan riittäisi kelejä tämänkin pitämiseen, mutta en taida itse raaskia venyttää vyötärön resoria. Käyttöön hame päässee siis syksyllä.
Hameen ohje on Modasta 1/2013. Ohjeesta poiketen neuloin hameen villasta (enkä puuvillasta) ja tein sen yhtenä kappaleena. En ylipäätään ymmärrä miksi joku on kirjoittanut ohjeen, jossa etu-, taka- ja molemmat sivujen koristekappaleet tehtäisiin erikseen ja käytettäisiin suunnaton aika kappaleiden yhdistämiseen luoden samalla turhia saumoja. Yh, inhoan saumoja ja kappaleiden yhdistämistä!

Lankana hameessa päätin käyttää Dropsin Fabelia, koska uskoisin sen kestävän jokseenkin hyvin. Lankavalinnasta johtuen tiheys ei vastannut ohjetta, joten seurasin ohjetta S-koon mukaan silmukkamäärissä, mutta valmiin neuleen mitat ovat M-kokoa. Hame on myös hieman pitempi kuin ohjeessa neuvottiin. Neulominen oli varsin vaivatonta ja hametta oli mukava tehdä. Lopputuloskin on kaunis.
http://ravel.me/RakkaudellaTiina/aabvh

Ohje pattern Valkoinen hame (4) / Moda 1/2013
Lanka yarn Drops Fabel
Puikot needles 2mm (80cm pyöröt)

I finally forced myself to finish this lovely woollen skirt. It is made of Drops Fabel and will have to wait until next fall to be used. As you can see from the pictures my shape is not the normal this time and I don't want to strecth this too much.

12 kommenttia:

 1. Oiiiiiiiiii ♥ Mulla oli mennyt ihan ohi, että odotat.
  ♥ Onnea ♥ Ihanaa ♥

  Ja hame. Se on ihan täydellisen kaunis!
  Kauniit on kuvatkin hirsien edessä.

  Mä oon ihan pelkkiä sydämiä nyt täällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura ♥

   Vähän on jo liikaakin valoa kuvissa, mutta minkäs teet kun pirtti on täynnä ikkunoita :)

   Poista
 2. On kyllä älyttömän hyvännäköinen sekä hame että malli❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, noh, kylläpäs sieltä tulee kehuja, tässähän ihan mykistyy ;)

   Poista
 3. Tulee nuista saumoista mieleen, että kaikki mallit neulotaan neulekoneella lehteen? Ei kait siinä muuten mitään järkeä ole. Niin, ihana hame!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se kyllä selittäis edes vähän sitä järjettömyyttä! Tosin eikö silloinkin riittäis yks tai vaikka kaks saumaa vaan? :)

   Poista
 4. Ihana hame, ihana masu! Onnea odotukseen! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis hame ja kaunis blogi sinulla :)
  Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 6. Löysinpäs kivan blogin! Liityin samalla lukijaksi. :)

  Näppärä olet, kiva hamonen ja varmasti todella mukava päällä. Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista