perjantai 27. kesäkuuta 2014

Erään heppatytön syntymäpäivänä

Tyttäreni Aino sattuu olemaan erityisen eläinrakas ja vielä erityisesti heppatyttö. Tänä vuonna neidin ainut toive syntymäpäivälahjaksi oli vieno kuiskaus omasta ponista. Kun nyt sitten kuitenkin päädyttiin siihen, ettei ehkä ihan vielä kolmivuotiaana oma poni ole ajankohtainen syntymäpäivälahja, piti tälle päivää keksiä jotain muuta.

The only thing my daughter asked for her birthday was a pony. As it was quite clear to us parents a three year old girl would not yet get her own pony we had to find something else. This is what she got.Heppatytön mekko on tehty Eurokankaan palalaarista löytyneestä puuvillasta ja aikaa siihen kului yksi päivä. Malli on Mekkotehtaan Riine. Harmaa poni taasen on Seitsemästä veljeksestä neulottu Sally the amigurumi pony ja sen sain valmiiksi viikossa - siis niinä hiljaisina väsyneinä illan tunteina kun neiti oli jo nukkumassa. Kyllähän syntymäpäivälahjan sentään yllätys pitää olla. Nimet nämä heppatytön syntymäpäivälahjat saivat luonnollisesti naapuritallilta. Heppatytön syntymäpäivämekko on nimeltään Pablo-mekko ja virkattu poni on Pongo - kuten kaikki pienet ponit meidän neidin leikeissä.

Malli pattern Riine Mekkotehdas-kirjasta
Kangas fabric puuvillaa Eurokankaan palalaarista

Ilmeisesti heppatyttö piti lahjoistaan, lupasi jopa laittaa mekon päälle huomisiin juhliin. Huolimatta siitä, että meidän neiti kun on yleensä houkuteltava mekkoihinsa. Ja Pongo-poni pääsi heti tänään maistamaan suklaata, jopa sen verran paljon että poni kuivuu nyt kuivaustelineessä. Illalla nukkumaan mennessä neitiä harmitti Pongon häviäminen, mutta ainahan nyt silti yhdellä villaponilla sulaa suklaata kannattaa vähän kupista kaapia?
http://ravel.me/RakkaudellaTiina/7sgg7

 Lanka yarn Novita Seitsemän veljestä
Koukku hook 3.5 mm

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Niina :) Näitä oli mukava tehdä kun saattoi olla kohtalaisen varma lahjan saajan ilosta :)

   Poista
 2. Voi ihana kun sä jaksat itte tehdä! Nykyään kun kaikki ostetaan valmiina niin tää on piristävää. Kun vain itsekin jaksaisi värkätä, taisin tosin luvata siskolle, että virkkaan hänen tyttärille jouluksi laukut. Täytyisi varmaan jo aloittaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on vaan terapiaa ;) Kun on lasten kanssa kotona päivät pitkät niin pysyy järjissään kun saa vähän näperrellä! Ja on se hyvä aloittaa hyvissä ajoin ;)

   Poista
  2. ..sain minä eilen illalla jalkapalloa katsoessa virkattua loppuun olkalaukun, joka on tehty vauvanviltiksi tarkoitetuista palasista. Vielä kun saisi ommeltua hihnaan vahvikkeen ja pääteltyä ja ehkä voisi siihen myös vuorin laittaa... sitten on siskontyttöjen laukkujen vuoro.

   Poista
  3. Vuori on varmasti järkevä niin ei venähdä laukku käytössä. Kun tekee jotain itse niin mulla ainakin on sitten vähän sellainen olo että se pitää tehdä hyvin, muuten on kohta kaikki työ turhaa :D Mutta minä käytänkin jo sitten varmaan ihan liikaakin aikaa esimerkiksi just tuohon lankojen päättelyyn...mutta eipähän purkaannu :D

   Poista
 3. Ei, en kestä. Toi poni sulattaa tällaisen vanhemmakin ex-heppatytön sydämmen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten ollut vaikea tehdä! Vähän keskittymistä vaati ensin googlettaa virkkauksen englanninkieliset termit ja sitten piti keskittyä laskemaan kierroksia. Mutta toteutus ei ollut vaikea :)

   Poista
 4. Ihana mekko! Tuosta kankaasta tulee mieleen eräs Ted Bakerin heppakuosinen mekko, jota olen ihaillut, mutta en ole raskinut ostaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti googlettaa ja totta tosiaan, kyllä kuoseissa jotain samaa on, hihii :)

   Poista
 5. Hei. Ei sulla sattuis tuota ponin ohjetta olemaan suomennettuna? 🙈

  VastaaPoista
 6. Hei. Ei sulla sattuis tuota ponin ohjetta olemaan suomennettuna? 🙈

  VastaaPoista