keskiviikko 27. elokuuta 2014

Vastasyntyneen neulemekko

Neuloin jo joku tovi sitten nuorimmaiselle neidillemme puuvillaisen mekon. Tarkoitus oli pukea tämä mekko kesähäihin. Neuloin mekon kokoa "vastasyntynyt", koska häät järjestettiin kun neiti oli iältään reilut kolme viikkoa. Vaan helleppä yllätti meidät ja tämä mekko jäi täysin käyttämättä. Nimittäin ne häät juhlittiin sellaisessa helteessä, että meidän neiti oli pukeutunut pelkkään hihattomaan bodyyn. Lämpötilat kohosivat niin reippaasti, ettei bodyn päälle voinut kuvitellakaan pukevansa mitään, eikä ilman bodya voinut kuvitellakaan neitiä nihkeillä, hikisillä käsillä nostelevansa. Ja neiti sitten kasvoi kuukaudessa reilusti yli kilon. Helle meni ja mekko kävi pieneksi. Mutta mekko on ihana! Ja onhan minulla ohje, jolla voisin neuloa isomman koon samasta mekosta. Sen ehkä teenkin, mutta juuri nyt puikoilla on aika paljon kaikkea muuta.

Tämä ihana mekko on siis neulottu Sandnes Garnin Mandarin Classic -langasta. Mekkoon ja hattuun riitti yksi kerä jokaista väriä, kontrastivärejä jäi vielä reippaasti ylikin. Ohje on Anna & Heidi Picklesin Impress Dress with hat and socks. Ohjeeseen kuuluu myös tossut, mutta ne jätin tekemättä. 1-2 vuotiaan koko on saatavilla ilmaiseksi (KLIK), muita kokoja varten ohje täytyy ostaa.

I knitted this beautiful cotton dress for my newborn. Then came the heat and my newborn grew and we never had the chance to wear this. It is lovely, though. I could make a bigger one, but just now I have too many plans for my needles. If you like it, you can make size 1-2 years for free (CLICK).


 

http://ravel.me/RakkaudellaTiina/e37v5

Lanka yarn Sandnes Garn Mandarin Classic
Puikot needles 3.5 mm

PS: I am linking to Communal Global - Wednesday around the world. Check this out (CLICK)!

http://communalglobal.blogspot.fi/

9 kommenttia:

 1. Aikasta nami! Täällä heiluu virkkuukoukku, tarkoitus tehdä siskontytöille "kukkanauhoja", joita voivat laittaa seinälle tai ikkunaan roikkumaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Minäkin olen itse asiassa suunnitellut sellaisia eräänlaisia kukkanauhoja roikkumaan meidän pirttiin, on jäänyt toistaiseksi suunnitteluvaiheeseen... :)

   Poista
  2. 14 kukkaa olisi valmiina, kolmen eri värisiä. Vielä pitäisi päättää montako kukkaa laitan per nauha ja virkata niitä lisää. Alkoi vaan tulemaan ne kukat korvista ja aloin virkata viirejä ja tähtiä siskonpojalle, hän tuskin arvostaisi tätin virkkaamaa kukkanauhaa...

   Poista
  3. Laitahan kuvia, vaikka facebookkiin! ;)

   Poista
 2. On kyllä todella kaunis setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onnistui varsin hyvin, hyvällä ohjeella on helppo tehdä kaunista :)

   Poista
 3. Oijioi, onpa tosiaan ihana mekkonen! Tykkään kovasti tuosta hartiakaarrokkseen pinnasta; se näyttää jotenkin uudelta ja raikkaalta. Harmi, että jäi pieneksi, mutta tuohan menee vaikka seinällä koristeena tovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätinkin jo että säilön tämän neidille talteen muistojen laatikkoon :) Tuo hartiakaarrokkeen kuvio ehkä olikin se tämän mekon juttu, tekee muuten melko simppelistä mekosta mielenkiintoisen. Meinasin ehkä seuraavaksi testata alpakalla :)

   Poista
 4. Beautiful work!
  Please share your photos at http://image-in-ing.blogspot.com/2014/08/drip-drip-with-linky.html

  VastaaPoista