tiistai 16. syyskuuta 2014

Tee itse tyynyliina

En (ainakaan) myönnä kärsiväni häästressistä, mutta aika kuluu siivillä miettiessä hääasioita. Tämän postauksen piti olla luettavissa jo kaksi viikkoa sitten, mutta unohdin... Enkä ole huomannut päivien kiitävän ohi!

Jemmasin Pandapuuvillaa tovin jos toisenkin kaapin pohjilla, ennen kuin sain tehtyä siitä vauvan peittoon ja tyynyyn sopivat lakanat. Itse ompelun suoritettuani tajusin, kuinka helppoa petivaatteiden tekeminen oikeastaan onkaan. Tässäpä teille ohje vauvan/lapsen tyynyliinan ompeluun. Ohje toimii toki isompaankin tyynyyn eri mitoilla.

Leikkaa ensin kangas. Meillä on lasten tyynyinä Finlaysonin muumityynyt, joten minä mittailin kankaan sen mukaan. Suikale, jonka leikkasin, oli kokoa 120 x 37 cm. Minulla kangasta oli sen verran vähän, että sain leikattua kankaan pitkittäissuunnassa. Tällöin saumat tulevat tyynyn pitkiin sivuihin. Yhtä lailla tämän voisi toki toteuttaa myös niin, että saumat tulevat lyhyille sivuille.

This is how you sew a pillowcase for a baby. First cut the fabric, 120 x 37 cm or the size suitable for your pillow.


Ompele sitten sivut. Minä taitoin kankaan kaksi kertaa ja ompelin suoralla ompeleella. Minä leikkasin kankaan niin, että toiseen reunaan jäi hulpio. Tästä syystä toista reunaa ei tarvinut huolitella lainkaan ja tässä kohtaa ompelin vain kankaan oikean reunan.

Fold the fabric on the short sides twice (for about a cm or so) and sew.


Sitten taitetaan ja ommellaan pitkät sivut. Tämä on ehkä työn haastavin vaihe. Taita ensin kangas oikeat puolet vastakkain niin, että päällä on 50 cm kangasta ja alhaalla olevasta kankaasta näet vielä palasen kankaan oikeaa puolta (kuvan oikeassa alareunassa). Taita sitten alemman kankaan "ylimääräinen" osa koko kangasnipun päälle, niin että sinulla on edelleen 50 cm kangasta nipussa. Ompele sitten pitkät sivut suoralla ompeleella.

Then the long sides. Fold the fabric so that right sides are facing and you have 50 cm of fabric on the top (and about 70 under, so that you can see about 20 cm of the fabric on the right side). Sew the sides together.Huolittele pitkät sivut esimerkiksi siksakilla.

Use zigzag for finishing the seams.


Valmista! Käännä tyyny oikein päin. Sievät kuvat saadaksesi, silitä... Valmista tyynyliinaa (ilman tyynyä) voit ihailla myös tästä (KLIK).

You have finished it! Turn it and iron to get nice pics... Sleep well! You can also CLICK here to see the finished bed sheets.2 kommenttia:

  1. No niinpä. Miksi ei tule koskaan itse tehtyä. Saisi vähän vaihtelua noihin lakanoihin. Meinaa muuten aina tehdä mieli ostaa uusia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä kyllä kaupat täynnä mitä sievimpiä lakanoita... että vaikka itse tekisi niin ei se sitä ostamista ehkä silti hillitse?! :D Tästä taisikin olla jo puhetta, että jaamme saman lakanavimman... ;)

      Poista