maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kesämekko minulle

On ollut tarkoitukseni kuvailla teille pihalla villapaitaa ja huivia, jotka ehdottomasti tarvitsevat mallin alleen näyttääkseen parhaat puolensa. Oikein hyvin villapaidat ja huivit tähän koleaan kesäkuun säähän sopisivatkin. Olen uskotellut itselleni kärsiväni vain keväisistä allergiaoireista, mutta kun sohvalla vuorotellen niistän omaa ja vajaan vuoden ikäisen neidin nenää, on kenties aika myöntää että saattaahan se olla pieni kesäflunssakin...

Paranemista odotellessa, tässäpä teille kuvia kesämekosta. Josko tällä povattaisiin lämmintä kesäsäätä? Ompelin nimittäin itselleni ystävän nelikymppisiin kepeän ja simppelin raitamekon. Justiin sellaisen, jolla voisin kuvitella viettäväni kesäpäivää ihan vaan vaikka tässä omalla pihallakin, vaikka mekko juhliinkin asti kyllä kelpaa. Tykkään tästä niin, että voisin vaikka surauttaa toisenkin samanlaisen jostain ihan erilaisesta kankaasta.

Mekon malli on nimeltään Ruut ja kangas siihen on Eurokankaan palalaarista, pikkasen joustavaa sekoitehousukangasta. Letitin mekkoa varten lopuksi legginssien ylijäämätrikoosta lettivyön. Tällä mallilla pääsin testaamaan Mekkotehdas aikuisille -kirjaa. Enempi testaaminen on vielä jäänyt, mutta näin äkkiseltään tekisi mieleni pelkästään kehua visuaalisesti kaunista ja selkeää kirjaa. Se on ihana! Tämä siitä huolimatta, että kirjan kokotaulukon mittoja ja omaa rinnanympärysmittaani tuijottamalla tein itselleni auttamattomasti liian ison mekon. Näitä kommentteja olen lukenut muualtakin, mutten silti tohtinut vain reippaasti valita itselleni muka liian pientä kokoa. Olisi pitänyt, sillä tätä mekkoa olisi vielä syytä pienentää. Ensi kertaan olen viisastunut ja kehotan teitäkin kirjan malleja testatessanne mallaamaan omia mittojanne kaavoihin (eikä niinkään kokotaulukkoon.

Easy and simple summer dress for me, pattern from book called "Mekkotehdas aikuisille". I made this for my friend's birthday party, but I can easily imagine myself wearing this at home too. There is something in this dress, but not too much! I was also thinking of making another one with this pattern, just using a totally different fabric. Now we just have to wait for the right summer weathers, here in the warmt of our fireplace...4 kommenttia:

 1. Oijoijoi, nyt kuule teit semmoisen mekon, että haluan kans. Just mun makuun tuossa kaikki! Saattaapi olla, että varastan raita-ajatuksen, jos ja kun tälle kesälle intoudun uusia kankaita ostamaan. Tuo on täydellinen ja ehkä eniten mun mieleeni tähän astisista Mekkotehdas-mekoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule muuta kuin Joutsensillan kupeesta Eurokankaan palalaarista hakemaan raitakangasta! ;) Minä oon täällä pähkäillyt että pitäiskö testata seuraavaksi jotain toista mallia vai tehdä toinen tällainen samanmoinen, siis jostain toisenlaisesta kankaasta tietystikin.

   Poista
 2. Ihana ihana ihana ♥ Nää sun postaukset aiheuttaa mussa ompelukoneelle lämpenemistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kyllä ompelukoneelle kannattaakin lämmetä ;)

   Poista