tiistai 30. kesäkuuta 2015

Neulepaita Suomen kesään

Niin on kelit kohdillaan, että tälläkin paidalla voi nauttia Suomen kesästä. Keveä neulepaitahan tämä toki onkin, mutta toivoisin silti pitäväni heinäkuussa päällä jotain vähän muuta kuin alpakkaa...

Summer in Finland is not that warm, but I could not guess that this year I would be wearing this alpaca sweater in June. This is a test knit and I love it. Basic sweater with beautiful little details. Pattern is called Block and Pop and it is available in Ravelry (links below).
Neuloin tämän paidan testineuleena Meijulle (KLIK). Alkuperäisessä ohjeessa tehdään raitoja, mutta minä se tykkään jahkailla näiden neuleideni kanssa niin, että tällä kertaa kahden purku-urakan jälkeen päätin unohtaa ne raidat. Ihan vain koska en osannut päättää täydellistä väritystä ja täydellistä raidan leveyttä. Hyväähän saa tuosta vaan, mutta miten sitä täydellistä tehdään? Harmaata tykkään kyllä pitää päälläni ja sellaista minkä tahansa kanssa sopivaa harmaata paitaa olen vähän vaatekaappiini kaipaillut. Sellainen tästä tulikin. Tykkään mallista ja tykkään ohjeesta. Raitojen lisäksi ainoana muutoksena tein pituutta paidalla parisen tuumaa enemmän kuin ohjeessa. Pienemmällä rintavarustuksella pituuden lisääminen ei varmaan olisi ollut lainkaan tarpeellista.

Peruspaidaksi tässä mallissa on useampi ihana yksityiskohta. Olkapäillä on ainaoikeinneuletta, hihat on pudotettu ja napit hihoissa kertovat tampin paikan, vaikka hihat jäivät tällä kertaa kuvaamatta ylös käärittyinä. Tässä kohtaa voisikin tarkentaa että neuleessa ei suinkaan ole likatahroja, Suomen kesä sateineen se vain yllätti kuvaushetkellä.


http://ravel.me/RakkaudellaTiina/8fgjh

Lanka yarn Garnstudio Drops Alpaca
 Puikot needles 3mm

3 kommenttia:

 1. Kauniin harmaa ja keveä pusero (vaikka joo ilmat saisi olla sellaisia, ettei kaipaisi villaa) ja hauskat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Uskaltaakohan tässä enää kesää toivoakaan?! Ensi vuonna tuplasti parempi!? :D

   Poista
  2. Joo alkaa olla aika epätoivoinen olo ilmojen suhteen. Tänään ukkosta, rakeita ja todella paljon vettä. Phyi:(

   Poista